Cele mai bune eBook readere – cum să vă alegeți?

Great choice

PocketBook Basic Touch 2
PocketBook

PocketBook Basic Touch 2

Smart hodnotenie

9.2

Best product

Kindle Glare 6
Kindle

Kindle Glare 6

Smart hodnotenie

9.5

Premium product

Kindle Oasis Wi-Fi
Kindle

Kindle Oasis Wi-Fi

Smart hodnotenie

9.3

Citirea cărților este o activitate excelentă pentru timpul liber. Pe lângă faptul că vă puteți relaxa și odihni, veți obține multe informații noi, vă veți îmbogăți vocabularul, și dacă citiți cărți într-o altă limbă cu siguranță vă veți îmbogăți experiența de a vă îmbunătăți această limbă străină. De multe ori, mulți oameni au o problemă cu faptul că cărțile sunt grele sau mari și nu pot să le ducă peste tot unde merg. Acesta este unul dintre motivele pentru care au apărut cărțile electronice, precum și cititoare de cărți, care simplifică toate acestea.

Cititoare de cărți se află acum în fiecare magazin de electronice. Găsirea celui mai bun, de aceea nu este nici o problemă. De asemenea este și în cazul cărților electronice, pe care le puteți cumpăra astăzi într-adevăr oriunde. Avantajul este că acestea sunt cu câteva euro mai ieftine decât cele clasice. Deci astfel de cărți și cititoare de cărți puteți avea întotdeauna la dvs. și prin intermediul lor puteți citi tot ce ai nevoie.

Cele mai bune cititoare de cărţi

Picture Name Price Rating Diagonala Memorie interna
Best product
Kindle Glare 6
Kindle Glare 6

6 inch 4 GB
Premium product
Kindle Oasis Wi-Fi
Kindle Oasis Wi-Fi

7 inch 8 GB
Great choice
PocketBook Basic Touch 2
PocketBook Basic Touch 2

6 inch 8 GB
Kobo Clara Kobo Clara

6 inch 8 GB
Kindle Paperwhite Wi-Fi Kindle Paperwhite Wi-Fi

6 inch 4 GB
PocketBook Inkpad 3 PocketBook Inkpad 3

7.8 inch 8 GB
PocketBook BASIC 3 PocketBook BASIC 3

6 inch 8 GB

Cum să vă alegeți cititoare de cărți?

Întrebări de bază

La început ar trebui să răspundeți la cele mai importante întrebări, care sunt:

 • Cât de mult sunteți dispus să investiți în cititorul dvs. de cărți? – pe piață veți găsi o mulțime de diferite tipuri de cititoare, care diferă unele de altele, nu numai de modul în care acestea arată și ce capacitate sau performanță au, dar și prin faptul cât de mult costă.
 • Cât de mare ar trebui să fie display-ul cititorului de cărți? – de aceasta depinde și de mărimea cititorului de cărți. Cu cât de mare va fi cititorul cu atât mai bine o să puteți citi. Adevărul însă este că, cu cât va fi mai mare, cu atât mai neconfortabil va fi să îl purtați. Trebuie să vă gândiți la toate astea.
 • Cât de mult citiți? – de acesta va depinde cât de multă memorie veți avea nevoie.

Display

Unul dintre cei mai importanți parametri găsiți în fiecare recenzie, în primul rând, este display-ul. Datorită display-ului mare și de calitate veți citi mult mai bine o carte. Pe piață veți găsi două tipuri de display-uri, care vă oferă cititoare de cărți:

 • E-ink – acest tip de display putem numi și hârtia electronică. Diferența fundamentală  față de display LCD este că bateria are o capacitate mai lungă și se consumă numai atunci când imaginea este redesenată.
 • LCD – acest display este unul dintre cele mai clasice și utilizate pe care-l poate cunoașteți și dvs. Avantajul acestor display-uri este că conferă o gamă mai largă de culori frumoase și se vizualizează rapid. Aceasta înseamnă că este potrivit și pentru vizionarea videoclipurilor. Unele cititoare de cărţi au și această capacitate.

Dacă doriți să aveți un display mare, ar trebui să știți că cititorul nu va fi prea compact. Cele mai frecvente și cele mai cunoscute cititoare de cărți au de obicei un display cu o diagonală de şase inci, ceea reprezintă aproximativ 15 cm.

Încă ne vom mai spune câte ceva despre display-uri. Cele mai frecvente display-uri ale cititorului de cărţi sunt tactile, însă ne putem întălni și cu cititoare de cărți care nu au display-ul tactil. Display-ul tactil face operațiuni mai rapide, motivl pentru care ar trebui să îl alegeți mai degrabă pe acesta.

Rezoluţia display-ului este de asemenea foarte importantă. Dacă rezoluția este mare, puteți fi siguri că veți vedea totul în mod clar și bine. Dimpotrivă, dacă rezoluția este mai mică, unele părți ale ecranului pot fi mai greu de citit.

Formatele cărților electronice

Un parametru foarte important este, de asemenea, ce formate vă suporta cititorul. Printre cele mai cunoscute formate se includ:

 • ePub
 • Mobi

Dar, de asemenea, există și alte formate, ca de exemplu AZW, HTML, PDB, DOC (X) și altele care nu sunt la fel de sofisticate ca primele două menționate.

Primele două formate ar trebui să suporte, cel mai probabil, toate cititoarele de cărți, deoarece acestea sunt formate realizate pentru aceștia.

Memorie

Memoria este un alt parametru pe care l-am menționat. Dacă vorbim despre cititoare de cărți clasice memoria lor nu este atât de importantă, deoarece cărțile nu ocupă prea mult spațiu. Cititoare de cărți clasice au 1 – 4 GB memorie, ceea ce vă ajunge cu siguranță pentru câteva sute de cărți.

Cu toate acestea, dacă vă cumpărați cititoare, care au, de asemenea conexiune la internet și doriți să aveți și muzică sau alte fișiere mari, ar trebui să urmăriți cu siguranță capacitatea cititorului.

Multe cititoare au un slot pentru cardul de memorie, de aceea memoria nu reprezintă niciodată o problemă.

Bateria

Durata cititorul dvs. de cărți depinde de baterie. Durata de viață a bateriei depinde de ecranul cititorului de cărți.

Dacă v-ați ales ecranul LCD trebuie să luați în considerare faptul că durata de viață a bateriei este calculată pe ore și nu are o capacitate pre mare.

Dacă v-ați ales ecranul E-ink puteți fi sigur că bateria cititorul va avea dura de viață câteva zile până la câteva săptămâni.          

Chiar și performanța poate fi un parametru care vă poate ajuta cum să vă alegeți cititorul.

Cum să utilizați cititorul?

Utilizarea cititorului nu este dificilă. Dacă v-ați ales un ecran tactil, poate știți să vă imaginați cum veți utiliza cititorul. Doar cu ajutorul dispay-ului. În unele cazuri aveți la dispoziție unul sau două butoane.

De asemenea, este important să vă gândiți la modul în care veți întoarce paginile. Aceasta va fi cea mai frecventă mișcare pe care o veți face. Pe ecranul tactil veți întoarce paginile prin atingere, cititorul de cărți care nu dispunde de ecranul tactil veți face acest lucru cu butoanele pe care le oferă dispozitivul.

Cum se selectează fișierele pe cititor?

Cel mai bine este să vă alegeți cititor care vă oferă posibilitatea să salvați fișierele ca pe computer într-un folder. În aceste foldere vă puteți salva totul și nu va mai trebui niciodată să căutați prea mult fișierele descărcate sau achiziționate recent.

Avantajele cititoarelor

La sfârșitul articolului, ne vom spune câteva dintre avantajele cititoarelor de cărți

 1. Cel mai mare avantaj este că nu trebuie să purtați cu dvs. cărți peste tot. Pur și simplu vă luați un dispozitiv mic unde veți găsi totul.
 2. De asemenea puteți cu ușurință să setați mărimea literelor. Dacă doriți să aveți un format mai mare, îl puteți personaliza cu ușurință. Puteți, de asemenea, să faceți contrariul și să vă alegeți un format mai mic.
 3. Majoritatea cititoarelor au, de asemenea, Wi-Fi, astfel încât să puteți naviga pe internet sau să utilizați dicționare online.
 4. Pe un singur dispozitiv, aveți mii de titluri pe care le puteți descărca fără probleme.

Cărţile electronice sunt mai ieftine decât cărțile clasice tipărite pe hârtie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *