Cele mai bune frigidere – cum să vă alegeți?

Great choice

Star-Light FTTM-98APP
Star-Light

Star-Light FTTM-98APP

Smart hodnotenie

9.2

Best product

Arctic AD54240P+
Arctic

Arctic AD54240P+

Smart hodnotenie

9.5

Premium product

MPM 517-BS-12
MPM

MPM 517-BS-12

Smart hodnotenie

9.5

Aveți nevoie de un frigider nou? Am pregătit pentru dvs. o prezentare generală a celor mai bune frigidere de pe piață. Vă oferim produse de calitate, testate de câteva ori cu cele mai bune recenzii de la experți. Alegeți-vă și dvs. unul dintre cele mai bune aflate în ofertă și fiți “în vogă” în acest an.

Frigiderul face parte dintre primele aparate electrocasnice care se cumpără într-un apartament sau casă nouă. Și de aceea este necesar să nu vă grăbiți în alegerea sau cumpărarea acestui aparat. Există diverși parametri atunci când vă alegeți un frigider de la capacitate, prin consum până la tipul de frigider.

Frigidere combinate, cu două uși

Cele mai utilizate frigidere, care se găsesc cel mai adesea nu numai în familii. Este de fapt un frigider, care include un congelator mai mic care poate fi plasat în partea de sus a frigiderului sau în partea de jos.

Picture Name Price Rating Tip incastrare Volum net total Volum net congelator Eficienta energetica
Premium product
MPM 517-BS-12
MPM 517-BS-12

Standard 565 l 93 l A+ dintr-o gama de la A+++ la D
Best product
Arctic AD54240P+
Arctic AD54240P+

Standard 223 l 46 l A+
Great choice
Star-Light FTTM-98APP
Star-Light FTTM-98APP

Standard 98 l 14 l A++
Heinner HF-250 Heinner HF-250

Standard 250 l 0 l A+
Beko RDNE535E20DZM Beko RDNE535E20DZM

Standard 471 l 103 l A+
Star-Light FTTM-113AP Star-Light FTTM-113AP

Standard 113 l 16 l A++
Cezo GSL760PZXV Cezo GSL760PZXV

Standard 601 l 196 l A+ dintr-o gama de la A+++ la D

Frigidere monoclimatice

Este vorba despre tipul mare de frigider. Spre deosebire de cel precedent, acest frigider nu este echipat cu un congelator mai mic, plasat în partea de sus sau în partea de jos a frigiderului

Picture Name Price Rating Tip incastrare Volum net total Volum net congelator Eficienta energetica
Heinner HF-250 Heinner HF-250

Standard 250 l 0 l A+

Frigidere încorporabile

Acestea sunt cele mai utilizate frigidere, cele mai des întâlnite nu numai în familii. Este de fapt un frigider, care include un congelator mai mic care poate fi plasat în partea de sus a frigiderului sau în partea de jos.

Picture Name Price Rating Tip incastrare Volum net total Volum net congelator Eficienta energetica
Beko BSSA210K2 Beko BSSA210K2

Incorporabil 175 l 19 l A+

Mini frigidere

Acestea sunt cele mai mici tipuri de frigidere potrivite pentru maxim 2 persoane. Sunt ideale pentru cabane sau studenți.

Picture Name Price Rating Tip incastrare Volum net total Volum net congelator Eficienta energetica
Great choice
Star-Light FTTM-98APP
Star-Light FTTM-98APP

Standard 98 l 14 l A++

Frigidere americane

Dacă locuiți într-o casă, aveți o familie mai mare, spațiu suficient în bucătărie și aveți nevoie de un spațiu de depozitare mare și mai ales util pentru depozitarea alimentelor dvs. puteți să vă alegeți dintr-o gamă de frigidere americane. Oferă un spațiu generos pentru refrigerarea și înghețarea alimentelor. Astfel de frigidere ating un anumit grad de extravaganță și satisfac nevoile fiecărui utilizator. Aceste frigidere au un spațiu mare de depozitare.

Compartimentele de răcire și congelare sunt separate de ușile mari cu un aspect elegant. Dezavantajele lor includ consumul mai mare, greutatea și prețul. Unele frigidere americane conțin aparate pentru cuburi de gheaţă sau gheaţă sfărâmată sau au dozator de apă cu filtru. Dozatoarele sunt amplasate pe partea din față a ușii, fie pe aripa dreaptă sau stângă. Cu toate acestea, este necesar să vă conectați la alimentarea cu apă și să înlocuiți filtrele la fiecare 6 luni. Există, de asemenea, unele tipuri care includ chiar și așa-numitul mini bar. Este un loc unde puteți stoca alimentele și băuturile dvs. preferate. Mini barul vă stă la dispoziție fără a fi nevoie să deschideți ușa principală a frigiderului. Nu există scurgeri de aer și nu veți avea nici un consum mai mare de energie.

Picture Name Price Rating Tip incastrare Volum net total Volum net congelator Eficienta energetica
Premium product
MPM 517-BS-12
MPM 517-BS-12

Standard 565 l 93 l A+ dintr-o gama de la A+++ la D
Cezo GSL760PZXV Cezo GSL760PZXV

Standard 601 l 196 l A+ dintr-o gama de la A+++ la D

Cum alegeți frigiderul?

Vă recomandăm să aveți cât mai multe informații despre produsul ales, deoarece investiția într-un bun aparat nu este doar o sumă nesemnificativă. Atunci când vă decideți să vă alegeți frigiderul potrivit o să vă îndeplinească așteptările și o vă fie de mare ajutor pentru mulți ani.

Deoarece este un aparat care va funcționa continuu, ar trebui să vă concentrați asupra consumului şi clasei energetice. De asemenea, trebuie să vă puneți întrebarea dacă doriți să-l utilizați doar pentru răcirea sau și pentru înghețarea alimentelor dvs. Nu trebuie să uitați că, în majoritatea cazurilor, frigiderul este un aparat cu dimensiuni mai mari, care trebuie plasat corespunzător în bucătărie

Compresore

Compresorul este o unitate de răcire, care asigură circulația lichidului de răcire în frigider. Pe piața noastră se fabrică frigiderele cu unul sau două compresoare. Frigiderele cu un singur compresor sunt mai ieftine, dar cu două compresoare au o durată de viață mai mare datorită încărcării reduse. Dacă se întâmplă ceva cu un compresor, puteți activa funcționarea de urgență sau lăsați frigiderul să funcționeze pe celălalt compresor. Frigiderele obișnuite au doar un singur compresor. Deci în acest caz nu aveți de ales. Puteți să vă decideți doar în caz că aveți frigidere combinate.

Din punctul nostru de vedere mai avantajoase sunt frigiderele cu două compresoare, datorită motivelor următoare:

  • Părțile individuale nu depind una de cealaltă, astfel încât să puteți regla temperatura internă după nevoile dvs.
  • Dacă aveți nevoie să curățați numai o parte, cum ar fi un congelatorul, puteți să îl opriți separat. Frigiderul poate continua să funcționeze.
  • Frigidere cu două compresoare pot răci rapid cantități mari de alimente.
  • Acest tip de frigider este în general mai economic.

Consumul de energie electrică

Cu greu vă puteți imagina viața fără frigider. Este aparatul pe care îl găsim în fiecare casă. Are grijă de alimente 24 de ore fără pauză și oferă confort, care nu este gratuit. Frigiderul consumă 10-20% din consumul total de energie al gospodăriei. Prin urmare, consumul frigiderului devine un parametru foarte important atunci când îl alegeți.

Pe frigider veți găsi o etichetă cu informații care arată volumul, clasa energetică și consumul anual de energie electrică. Frigiderele sunt plasate în clasa energetică A +++ până la B. Prin urmare clasa A +++ se numără printre cele mai economice și cele mai bune.

După cum sa menționat mai sus, consumul de energie al frigiderului depinde și de numărul de compresoare. Frigiderele combinate cu două compresoare sunt mai economice decât cele cu un compresor. La consumul de energie are impact și temeratura din cameră și de asemenea temperatura din interiorul frigiderului. Aceasta ar trebui să ajungă la + 5 ° C în secțiunea de răcire și în compartimentul congelator la -18 ° C. O temperatură mai mică sau mult mai ridicată afectează frigiderul și consumă mai multă energie. Ar trebui să acordați atenție și sursei de căldură directă aflată în apropierea frigiderului. De asemenea, pot afecta consumul de energie electrică.

Clasa climatică

Frigiderele de calitate trebuie să-și mențină temperatura interioară adecvată atunci când temperatura ambiantă este între + 10 ° C până la + 43 ° C. În funcție de temperatura camerei, ele sunt împărțite în clase climatice ( SN, N, ST, T).

  • Temperatura ambientală +10°C până la +32°C/ SN
  • Temperatura ambientală +16°C până la +32°C/ N
  • Temperatura ambientală +18°C până la +38°C/ ST
  • Temperatura ambientală +18°C până la +43°C/ T

Dimensiunile și volumul frigiderului

Lățimea frigiderelor clasice variază între 60-100cm și înălțimea este de la 50-210cm. Cele mai multe dintre aceste modele au o adâncime 60 cm. Atunci când cumpărați un frigider, trebuie să țineți cont și de adâncimea ușii deschise. Dacă uitați de aceasta, s-ar putea să se întâmple ca într-un fel să vă încurcă în bucătărie. Se recomandă să aveți un spațiu de rezervă 3-5 cm la adâncimea frigiderului și 1-2 cm lateral.

În medie un membru al gospodăriei întrebuinţează 50-70 de litri din volumul frigiderului și 20-30 de litri din volumul congelatorului. Acest lucru nu trebuie subestimat deoarece, dacă frigiderul dvs. este supraîncărcat, acesta nu va putea funcționa eficient. Circulația aerului este importantă în acest caz. Din acest motiv, nu este recomandat să depozitați alimente foarte strâns. Dimensiunile frigiderului trebuie de asemenea adaptate spațiului rezervat pentru acesta. De asemenea, trebuie să țineți cont de frecvența și cantitatea de alimente pe care le cumpărați.

Spațiul interior al frigiderului

Spaţiul frigorific şi congelatorul este împărțit în mai multe rafturi, compartimente culisante și alte compartimente de depozitare. Frigiderele clasice sunt echipate cu rafturi, una sau două compartimente culisante, câteva compartimente în ușă, suport pentru sticle,etc. Unele tipuri pot include suporturi pentru unt și ouă sau raftul pentru depozitarea băuturilor la doză. Rafturile sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, cum ar fi plastic, sârmă sau sticlă călită. Rafturile din sticlă călită sunt printre cele mai populare. Sunt ușor de curățat și arata plăcut din punct de vedere estetic. Rafturi tip grilaj asigură o bună ventilație a aerului. În mod standard aceste rafturi pot fi ajustate în înălțime. Compartimentul de congelare diferă în funcție de locație. În cazul în care congelatorul este situat în partea de sus, este în mare parte proiectat cu rafturi. Congelatoarele situate în partea de jos sunt cel mai adesea separate de compartimente detașabile.

Pentru a vedea cât mai bine conținutul din frigider vă recomandăm să vă alegeți unul care are iluminat de calitate. Lumina nu trebuie să pătrundă doar dintr-un singur punct. Poate fi plasată în diferite părți ale frigiderului.

Unele modele de frigidere sunt echipate cu o cutie specială cu așa numita zonă zero (MultiFresh, BioFresh, DoubleFresh a pod.). Datorită acestei cutii, fructele, legumele sau carnea vor rămâne proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest spațiu se găsește în majoritatea aparatelor din partea de jos, unde este temperatura zero și umiditate ridicată. Filtrele speciale împiedică proliferarea bacteriană și formarea mucegaiului în această zonă.

Perioada de acumulare și decongelare a frigiderului

În caz de întrerupere a curentului este important ca alimentele să rămână cât mai mult timp posibil într-un mediu rece. Perioada în care frigiderul își poate menține temperatura internă optimă se numește perioada de acumulare. Acesta variază între 10 și 74 de ore. Pentru a obține cât mai mult timp din această perioadă este important să evitați deschiderea inutilă a ușilor frigorifice și a congelatorului cât mai mult posibil. Timpul de acumulare nu depinde de performanța compresorului, ci de materialul izolator al aparatului. Cu cât mai mult timp va dura perioada de acumulare cu atât va fi mai bine pentru dvs.

Multe dintre frigiderele dispun de opțiune de dezghețare automată. Această caracteristică poate fi numită ,,No Frost“, sau ,,FrostFree“. Frigiderele conțin senzori care controlează continuu și asigură un flux de aer uniform. Această metodă reduce umiditatea și previne înghețarea. Dezghetarea funcționează în două moduri:

  • Apa se scurge pe peretele interior din spate și se scurge afară unde se evaporează.
  • Aparatul se decongelează datorită circulației bune a aerului în interiorul compartimentului de răcire.

În cazul decongelări manuale este necesar să opriți mai întâi secțiunea de congelare, să îndepărtaţi gheaţă și să curăţaţi compartimente interioare.

Funcțiile frigiderului

Frigiderele moderne pot face mult mai mult decât să vă răcească alimentele. Au încorporate diferite programe. Unele oferă posibilitatea de răcire rapidă (înghețare), dispun de sunete acustice la deschiderea uși ,,blocare pentru copii“ etc. Decizia este a dvs. vă puteți alege un aparat clasic cu funcții de bază sau unul modern. Noi vom încerca să vă explicăm înțelesul unora dintre cele mai folosite programe încorporate în frigiderele de astăzi.

  • ECO– Acest program setează temperatura optimă de 5 ° C în frigider și -18 ° C în congelator.
  • Coolmatic/ Super Freezing/ TurboCold/ Super Cooling– astfel de funcție permite să obțineți temperatura dorită într-un timp scurt (răcirea rapidă / congelarea alimentelor proaspete).
  • Sistem antibacterian – tratarea specială a interiorului aparatului cu un strat care conține molecule de argint. Acest strat previne formarea și multiplicarea bacteriilor.
  • Alarmă de avertizare – Semnalizare acustică sau optică în cazul temperaturi ridicate brusc în frigider.
  • Party – Această funcție este așa-numită cronometru care vă avertizează că băuturile s-au răcit la temperatura optimă.
  • Vacanță – Folosind acest program setați temperatura internă a frigiderului la 15 ° C. O astfel de temperatură asigură faptul că bacteriile și mirosurile nu se formează în frigider în timp ce o să vă bucurați de vacanța dvs. în afara casei.

Aspectul frigiderului

Aspectul frigiderului ar trebui să fie compatibil cu alte aparate din bucătărie. La alegere aveți mai multe culori și modele diferite. Producătorii pe piața noastră oferă frigidere de exemplu: alb clasic, din otel inoxidabil, din inox dar și în diferite variante de culoare. Diferența dintre frigiderele din oțel inoxidabil și frigiderele de culoare inox constă în vizibilitatea amprentelor. Pe frigiderele de culoare inox amprentele nu sunt vizibile. V-ați gândit deja la un frigider bej, maro sau negru? Știați că există și alb cu suprafața îmbunătățită, care oferă posibilitatea scrierii și apoi puteți șterge fără a lăsa urme? Designerii frigiderelor moderne încearcă să pună accentul pe componente tehnice ascunse. Rotunjesc marginile pentru a atenua aspectul general al aparatului.

Recomandarea noastră: Înainte de a vă cumpăra un frigider, trebuie să verificați disponibilitatea reparatorilor autorizați. Perioada de garanție pentru aparate este stabilită de lege timp de 2 ani. Unii furnizori percep taxă pentru a prelungi această dată (unii oferă și gratuit). Dacă alegeți această opțiune trebuie să studiați toți termenii pe care trebuie să îi îndepliniți în calitate de consumator. După expirarea perioadei de garanție, în cazul unei defecțiuni a aparatului, trebuie să contactați serviciul menționat mai sus

Separat, alebo combinat?

Printre cele mai populare modele din gospodării este frigiderul combinat cu congelator. Puteți alege între ușile simple sau duble. Alegeți în funcție de cât de mult spațiu aveți nevoie pentru a stoca alimentele. Frigiderele cu două uși vă oferă posibilitatea de a alege dacă doriți să aveți congelatorul situat în partea de sus sau jos. Raportul ideal dintre congelator și frigider este 2:1. Frigiderele cu o singură ușă, fără congelatoare, excelează în spațiul de răcire mare. Sunt folosite mai ales de magazine cu alimente sau unitățile de gastronomie unde alimentele sunt congelate într-un congelator separat.

Încorporat sau liber?

Dacă doriți să încorporați frigiderul dvs. nou de ex. în spatele ușii, sau în mobilierul de bucătărie probabil că veți alege unul încorporat. Mai întâi, aflați dimensiunile locației pentru frigider. Dacă aveți probleme cu locul și nu aveți o idee precisă unde veți plasa frigiderul dvs. nou vă recomandăm să vă alegeți un frigider obișnuit care-l puteți plasa după caz la locul potrivit.

Credem că v-am oferit prin intermediul articolului nostru informații suficiente care vă vor ajuta să vă alegeți frigiderul potrivit pentru casa dvs.

Încă nu știți care frigider să vă cumpărați? Uitați-vă la reducerile actuale la frigidere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *