Cei mai buni ochelari de ski – Cum să vă alegeți?

Great choice

Ozzie cu lentile duble si protectie UV
Ozzie

Ozzie cu lentile duble si protectie UV

Smart hodnotenie

9.4

Best product

Quiksilver Sherpa Bad Weather Unisex
Quiksilver

Quiksilver Sherpa Bad Weather Unisex

Smart hodnotenie

9.8

Premium product

Salomon S/Max Photo Blk neon/AllW Blue Unisex
Salomon

Salomon S/Max Photo Blk neon/AllW Blue Unisex

Smart hodnotenie

9.6

Fiecare sport necesită unele accesorii care sunt potrivite acestui sport. În unele sporturi, aceste accesorii sunt doar voluntare și depinde de dvs. dacă le cumpărați sau nu. Pe de altă parte, alte sporturi necesită accesorii importante, care vă pot proteja sau fac parte din mișcările pe care le faceți. Printre accesoriile importante pe care trebuie să le aveți sunt ochelari de ski, care vă vor proteja ochii nu numai de razele UV puternice care sunt reflectate de zăpadă, dar și de diferitele particule care ar putea intra în ochi

Cei mai buni ochelari de ski

Cum să vă alegeți ochelari de ski

Alegerea ochelarilor de schi nu este la fel de simplă cum pare. Mulți oameni cred că e simplu, ajunge să intrați într-un magazin sportiv și să vă alegeți ochelarii care să vă potrivesacă. Cu toate acestea, adevărul este că trebuie luat în considerare și alte parameti importanți. În articolul de astăzi vă vom prezenta de care ochelari aveţi nevoie, care sunt cele mai bune pentru dvs. și mai ales cum să le alegeți.

Calitatea reprezintă baza cerințelor

În ceea ce privește ochelarii de schi, calitatea este prima cerință de bază care trebuie îndeplinită. Dacă însă vă alegeți produse ieftine unde veți economisi bani, s-ar putea întâmpla în cel mai fericit caz să vă răniți. În acest sport nu sunt o idee bună să economisiți deci trebuie să ţineţi cont de aceasta încă de la început.

Înainte de a vă cumpăra ochelari de schi, ar trebui să fiți atenți la următoarele lucruri:

 • Protecție UV – așa cum am menționat la începutul articolului, razele UV care, sunt reflectate de zăpadă sunt chiar mai puternice decât soarele care vă strălucește în ochii, ochelarii trebuie să aibă protecție UVA, UVB, UVC și, de asemenea o componentă care atenuează culoarea albastră a spectrului de culori.
 • Rame rezistente și durabile – dacă vă cumpărați ochelari de schi de calitate, nu se va întâmpla niciodată să fie nevoie să acordați o atenție deosebită rezistenței sau durabilități, deoarece este un lucru bineînțeles.
 • Protecţie anti-ceaţă – vi se aburesc ochelari în timpul schiatului? Nu sunt cei corecți și potriviți pentru dvs.! Aburirea ochelarilor este o problemă foarte periculoasă, care ar trebui să evitați. Există însă stratul antifog, care ajută ochelarii să nu se aburească și oferă astfel o vedere clară și excelentă.

Încercaţi ochelarii înainte de a cumpăra

De ce este atât de important să încercați ochelarii înainte de a le cumpăra? Răspunsul este simplu. Nu toți ochelarii vi se potrivesc. Acesta este motivul pentru care ar trebui să vizitați câteva magazine de schi și să încercați mai multe modele de ochelari, printre care cu siguranță o să vă găsiți exact acele de care aveți nevoie.

În alegerea ochelarilor este cel mai important să nu vă cadă. la coborăre aceasta poate fi o problemă mare, și de aceea ar trebui să o eviți. Rama trebuie de asemenea să vi se potrivească, ar trebui să fie uniformă pe toată fața. De asemenea nu ar trebui să vă strânge, nici pe nas.

Ochelari de schi cu dioptrii?

Mulți sunteți poate surprinși, dar da, există și astfel de ochelari. Aceștia sunt, desigur, potrivite pentru persoane care poartă ochelari și nu preferă lentile. Puteți să le ajustați singuri sau puteți întreba în magazinul de optică. Mulți oameni cumpără astfel de ochelari fără dioptrii și preferă lentilele care sunt, de asemenea, foarte confortabile.

Culoarea albastră

Ați auzit vreodată de lumina albastră? Mulți oameni spun că este foarte periculoasă, pentru că într-adevăr este. Lumina albastră este predispusă să se dezvolte. Lumina albastră crește când este înnorat și astfel apare o situație periculoasă, când lumina strălucește foarte puternic și cerul poate coincide cu zăpada albă. Acesta este motivul de ce, multe lentile au un strat care blochează lumina albastră, protejând nu numai ochii dvs, ci și pe dumneavoastră.

Protecție împotriva radiațiilor UV și a luminii vizibile

Ochelarii de schi sunt împărțiți în cinci categorii, în funcție de gradul de întuneric, indică volumul de lumină ce poate pătrunde:

 • S0 – prin acești ochelari lumina pătrunde 80 – 100%. Sunt lentile clare, nu sunt potrivite pentru uzul zilnic.
 • S1 – prin acești ochelari lumina pătrunde 43 – 80%, ceea ce înseamnă că sunt mai întunecați, majoritate sunt galbeni, gri, roz sau fumurii, și sunt, prin urmare, adecvați doar în condiții simple. De exemplu, pe pârtiile noastre.
 • S2 – pătrunde 18 – 43% lumină, sunt mai întunecați și au o nuanță maro. Acesti ochelari sunt potriviți de exemplu pentru munții Alpi.
 • S3 – prin acești ochelari lumina pătrunde 8 – 18%, sunt negri sau de culoarea oglinzii și sunt potriviți pentru condiții dificile sau ghețari.
 • S4 – pătrunde doar 3-8 lumină, acești ochelari sunt speciali pentru alpiniști.

Compatibilitate cu alte accesorii

Și prin aceasta ne referim mai ales cu cască. Mulți își cumpără căști și ochelari deodată, iar alți separat. Exact atunci când cumpărați aceste doua componente separat, este important sa realizați că ramele trebuie sa stea bine pe cască și nu trebuie sa fie pre mult spațiu între ele. S-ar putea întămpla ca ochelarii să se deformeze din cauza căști sau să le aveți departe de față, ceea ce nu este deloc bine.

Cel mai bine faceți, dacă vă cumpărați ambele componente deodată și astfel puteți încerca deja în magazin, dacă se potrivesc sau nu împreună.

De asemenea, ochelarii ar trebui să fie compatibili cu fața dumneavoastră. Pe piață veți găsi trei tipuri de ochelari: mici, medii și mari. În funcție de forma feței, trebuie. să alegeți și ochelari. Cel mai bine faceți dacă le încercați.

La ce ar trebui să fiți atenți când cumpărați ochelarii ?

Există anumiți parametri pe care nu trebuie să le treceți cu vederea și cu siguranță ar trebui să țineți cont de acestea când vă cumpărați ochelarii. Printre acestea includem:

 • Mărimea – pe piață veți găsi trei dimensiuni, mici, medii și mari. Fiecare își alege cu siguranță dimensiunea potrivită.  Ochelari nu ar trebui să vă strângă.
 • Confort când le purtați – așa cum sa menționat mai deja mai sus, ochelarii nu ar trebui să vă strângă, ar trebui să vă simțiți confortabil când le purtați.
 • Lentile – există cilindrice și sferice. Sferice sunt mai bune, dar, de asemenea veți plăti ceva în plus.
 • Design – de asemenea designul, este într-adevăr importantă, dar ar trebui să fie pe ultimul loc.

Încheiere

Alegerea ochelarilor de ski nu este deloc ușoară, dar dacă țineți cont de toate informațiile pe care vi le-am furnizat în acest articol și încercați mai multe tipuri, veți alege cu siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *