Cele mai bune uscătoare de fructe – cum să vă alegeți?

Great choice

Heinner Master Collection HSA-1000XMC
Heinner

Heinner Master Collection HSA-1000XMC

Smart hodnotenie

9.8

Best product

Philips HD9126/00
Philips

Philips HD9126/00

Smart hodnotenie

9.6

Premium product

Tefal Vitacuisine Compact Nutritious & Delicious 400330
Tefal

Tefal Vitacuisine Compact Nutritious & Delicious 400330

Smart hodnotenie

9.3

Cum altfel să păstrați fructele gustoase pentru o perioadă mai lungă de timp? Mulți dintre noi  preferă să înghețe fructele, deoarece pot să le utilizeze parțial de exemplu în rețete sau le mânăncă în timpul iernii, când nu avem la dispoziție bucățile preferate de fructe.

Dar mulți, de asemenea, aleg să-și conservă fructele într-un alt mod, precum le îngheață, fac gemuri sau compoturi. Sub modul diferit vrem să spunem uscare. Această metodă este foarte populară și cunoscută de mulţi oameni. Dacă vă gândiți și dvs. să uscați frucutele, cu siguranță vă recomandăm.

Prin uscare fructele nu-și pierd atâtea vitamine, precum uni oameni cred. Este adevărat că ceva se pierde, dar același lucru se va întâmpla și atunci când se îngheață sau când faceți compot sau gem. Pur și simplu nu aveți cum să păstrați în fructe același conținut de vitamine și minerale. Puteți însă să-l prelucrați în formă uscată care vă va rezistă o perioadă lungă de timp și își va păstra gustul care o să vă placă. Uscarea fructelor în cuptor sau în alte aparate nu va înlocui niciodată uscătorul de calitate.

Cele mai bune aparat de gătit cu aburi

Picture Name Price Rating Capacitate Putere
Great choice
Heinner Master Collection HSA-1000XMC
Heinner Master Collection HSA-1000XMC

12 l 1000 W
Best product
Philips HD9126/00
Philips HD9126/00

9 l 900 W
Tefal VC145130 Tefal VC145130

6 l -
Premium product
Tefal Vitacuisine Compact Nutritious & Delicious 400330
Tefal Vitacuisine Compact Nutritious & Delicious 400330

10.3 l 1800 W
Daewoo DD450W Daewoo DD450W

- 500 W
Russell Hobbs Cook Home 19270-56 Russell Hobbs Cook Home 19270-56

6 l 800 W
Tefal VC1401 Tefal VC1401

6 l 900 W

Cum să vă alegeți uscătorul de fructe?

Cum să vă alegeți dintr-o gamă largă? Noi vă vom sfătui!

Ce ar trebui să aibă uscătorul dvs.?

Uscarea fructelor este în zilele noastre foarte popular, deoarece într-o astfel de formă fructele nu conțin zahăruri adăugate sau conservanți, așa cum este adesea cazul fructelor uscate cumpărate. Dar pentru a vă pregăti propriile fructe uscate delicioase aveți nevoie de uscător care va usca orice fel de fructe. Deci ce ar trebui să aibă un uscător de fructe?

  • Dimensiunea corectă – bineînțeles, să începem cu cel mai important punct, care este mărimea. Dacă sunteți o familie mare sau aveți o grădină mare și doriți să uscați fructele mai des, ar trebui să vă alegeți un uscător mai mare. Pe de altă parte, în cazul în care nu aveți multe de uscat, ar trebui să alegeți cu siguranță un uscător mai mic          
  • Regulator de temperatură – pentru a obține fructele în starea dorită, ar trebui să vă alegeți și temperatura la care veți usca bucățile individuale. Cu toate acestea, nu toate uscătoarele au regulator. Trebuie să fiți atenți la asta.             
  • Consumul corect de energie – și uscătoare funcționează pe principiul consumului de energie. Consumul de energie celui mai bun uscător ar trebui să fie de la 165 W până la 1000 W. Cu cât este mai puternic motorul, uscătorul este mai bun și în special mai rapid.                                                 
  • Nu doar pentru fructe – deși nu este un parametru important, trebuie să știți că uscătorul poate usca perfect și ciupercile. Este potrivit și pentru pasionați de ciuperci.

Parametrii de bază

Ca și alte produse, de asemenea și uscătoarele de fructe, au câțiva parametri de bază, de care ar trebui să țineți cont când vi le alegeți. Printre cele mai importante incadrăm de exemplu consumul de energie, dimensiunea, regulator de temperatură și multe altele.

Consumul de energie

Să începem cu lucrul de bază, care este consumul de energie. Pentru ca uscătorul să-ți usuce suficient fructele sau ciupercile într-un timp scurt, trebuie să aibă consumul corect de energie. Consumul clasic de energie variază de la 165 până la 1000 de wați. Desigur, uscătoarele cu cea mai mare performanță sunt cele mai scumpe și invers. Cel mai bine este să vă alegeți calea mijlocie de aur.

Dacă aveți un motor puternic, uscătorul este capabil să usuce toată ziua fără a fi nevoie să-și ia o pauză. Acesta este motivul pentru care ar trebui să vă alegeți uscător cu un motor de calitate.

Dimensiunea

Dimensiunea înseamnă, de asemenea, cât de multe boluri are uscător de dvs. Fiecare producător oferă un număr diferit de boluri pentru uscare. Ar trebui să vă alegeți în funcție de cât de des și cât de mult doriți să uscați. În cele mai multe cazuri bolurile goale pot fi detașate, așa că nu vă faceți griji dacă aveți mai puțin de uscat. Cu toate acestea, dacă nu ați folosit niciodată unele boluri, este inutil să cumpărați un uscător prea mare, care va avea, de exemplu, 15 boluri.

De obicei un uscător clasice are 5 boluri.

Regulator de temperatură

Așa cum am menționat mai sus, nu toate uscătoarele au un regulator de temperatură. Cu toate acestea, este bine dacă îl aveți, deci ar trebui să vă concentrați asupra uscătoarelor care au această funcție. În acest caz, vă puteți alege viteza de uscare și, de asemenea, timpul de uscare.

Fiecare recoltă necesită un tip diferit și alt timp de uscare, ceea ce înseamnă că dacă aveți regulatorul de temperatură vă puteți seta temperatura pentru fiecare recoltă în parte.

Cronometru

Este excelent să aveți și cronometru în uscător, deoarece acesta poate lucra chiar și atunci când nu sunteți acasă. Acest tip este însă mai scump, dar se merită mai mult pentru că puteți umple uscătorul și să plecați de acasă.

Încheiere

Uscătoarele de fructe pot fi utilizate pentru multe alimente diferite și nu doar pentru fructe. În plus față de orice fruct, puteți introduce în uscător de asemenea, ciuperci sau ierburi. Cu toate acestea, nu ar trebui să uscați alimente care conțin multă apă sau pulpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *