Cele mai bune schiuri – Cum să vă alegeți?

Great choice

Fischer Pro MTN Fire SLR2
Fischer

Fischer Pro MTN Fire SLR2

Smart hodnotenie

9.2

Best product

Progressor GT TPR Fischer
Fischer

Progressor GT TPR Fischer

Smart hodnotenie

9.5

Premium product

Fischer C-line Prime
Fischer

Fischer C-line Prime

Smart hodnotenie

9.6

Sezonul de schi bate la ușă și dvs. încă nu ați reușit să vă faceți rost de ski? Cumpărarea skiurilor în ultimul moment nu este cel mai bun lucru pe care-l puteți face dar de cele mai multe ori încă mai puteți face ceva în legătură cu aceasta. Dacă sunteți începător și nu ați cumpărat niciodată schiuri, ar trebui să studiați cel puțin informații de bază, despre ce tip de schi să cumpărați, ce să vă alegeți și ce să nu subestimați. de cumpărare, ce să construiți și ce să nu subestimați. În articolul din ziua de astăzi, vom fi fericiți să vă clarificăm și să vă oferim informații de bază pe care fiecare schior ar trebui să le cunoască, nu numai atunci când își cumpără sau alege schiurile.

Schiatul este un sport foarte popular, care este practicat de un număr mare de oameni. Mulți oameni au învățat să schieze de mic și astfel la vârsta adultă pot umpla pe pârtiile de ski și și să se bucure de sentimentul când coboară din vârful pârtiei. Pe de altă parte, unii oameni sunt doar începători, și, prin urmare, sunt în căutarea diferitelor moduri de a învăța să schieze. Tocmai pe pante clasice în timpul sezonului de ski care vine în fiecare iarnă, puteți dobândi toate tehnicile acestui sport. Cu toate acestea, cel mai important este să vă alegeți schiurile potrivite și să investiți în cel mai bun tip.

Cele mai bune schiuri pentru bărbați

Picture Name Price Rating Pentru
Premium product
Fischer C-line Prime
Fischer C-line Prime

Barbati
Best product
Progressor GT TPR Fischer
Progressor GT TPR Fischer

Unisex
Great choice
Fischer Pro MTN Fire SLR2
Fischer Pro MTN Fire SLR2

Unisex
Nordica GT 75 FDT Nordica GT 75 FDT

Unisex
Head SHAPE 5.0 Head SHAPE 5.0

Unisex
Head WC Rebels IRace RP EVO 14 Head WC Rebels IRace RP EVO 14

Barbati

Cele mai bune schiuri pentru femei

Picture Name Price Rating Pentru
Best product
Progressor GT TPR Fischer
Progressor GT TPR Fischer

Unisex
Great choice
Fischer Pro MTN Fire SLR2
Fischer Pro MTN Fire SLR2

Unisex
Fischer Koa 77 Fischer Koa 77

Femei
Nordica GT 75 FDT Nordica GT 75 FDT

Unisex
Atomic Vantage X77 C Atomic Vantage X77 C

Femei
Head SHAPE 5.0 Head SHAPE 5.0

Unisex

Cum să vă alegeți schiurile potrivite ?

Ca și în cazul oricărui echipament sportiv și în privința schiurilor există câțiva parametri de bază pe care nu ar trebui să îi subestimați cu siguranță. Acestea includ:

 • Cât de bine știți să schiați? – la această întrebare trebuie să se răspundă mai întâi. Nu trebuie să vă subestimați abilitățile, pentru că dacă alegeți schiurile necorespunzătoare, s-ar putea să nu aveți succes pe pante așa cum v-ați aștepta. Începătorii ar trebui să aibă schiuri mai puțin moi, deoarece nu sunt atât de greu de manevrat tehnic. În schimb, persoanele care au fost la schi de mai multe ori poate să-și permite și schiuri mai dure.
 •  Unde veţi schia? – O altă întrebare importantă este unde defapt veți schia. Exact, și la această întrebare trebuie să răspundeți încă înainte de a le cumpăra. Dacă veți schia pe pârtii amenajate, ceea ce preferă majoritatea schiorilor aveți nevoie de alte schiuri decât atunci când schiați tot timpul prin locuri neamenajate, în munți sau pe locuri unde nu se schiază de obicei.
 • Este radiusul atât de important (raza de curbura a schiului) ? – în trecut s-a vorbit mult despre radius, dar acum nu i se oferă atâta atenție. Atunci, care este adevărul? Raza de curbura a schiului este întradevăr foarte importantă și nu ar trebui să o subestimăm. Pentru viraje scurte aveți nevoie de schiuri cu raza de curbură  de 14-15 metri, pentru viraje medii sunt mai bune schiurile cu raza de curbură  de 15-17 metri.
 • Dacă vă întrebați unde să găsiți informația despre raza de curbură a schiului, este îndeajuns să vă uitați pe suprafață sau pe partea laterală a schiurilor.
 • Gen – Exact. Schiurile diferă și în funcție de gen, unele sunt potrivite pentru bărbați, alte pentru femei, şi de aceea ar trebui să fiți atenți cănd vă alegeți schiurile și la acest detaliu. Diferența este în special în ceea ce privește construcția, pe care o au femeile, pentru că sunt mai ușoare și trebuie să aibă schiuri mai flexibile decât bărbații. În afară de faptul că au centrul de greutate mai aproape de sol și se sprijină mai des de schiuri precum bărbații. Acest lucru înseamnă că au legătura plasată mai în față.
 • Buget – pentru cumpărarea schiurilor ar trebui să aveți un buget mai mare. Dacă investiți în ele acum, cu siguranță se merită această investiție și schiurile vor dura mult mai mult decât credeți

Tipul de schi

Pe piață avem câteva tipuri de schi, și astfel le incadrăm în diferite categorii și astfel vă veți găsi mult mai repede cele mai potrivite pentru dvs. Schiurile sunt împărțite în trei categorii principale:

 • Schiurile pentru femei
 • Schiurile pentru bărbați
 • Schiurile pentru juniori

Despre acestea ne-am deja spus câte ceva. Mai departe schiurile împărțim:

 • Schiuri pentru slalom – acestea sunt disponibile pentru publicul larg și sunt cele mai performante. Sunt asemănătoare schiurilor de competiție și sunt ușor de manevrat. Lățimea este de obicei între 65 și 70 mm.
 • All-round – aceste schiuri sunt destinate schiorilor care se deplasează pe pârtii amenajate și unde puteți schia cu ușurință. Din această categorie își poate alege orice începător.
 • All-mountain – aceste schiuri sunt exact opusul schiurilor All-round, deoarece sunt făcute pentru schiatul pe munți. Cu alte cuvinte, în locuri neamenajate. În această categorie își poate alege fiecare.
 •  Freestyle – sunt schiuri destinate persoanelor care doresc să experimenteze, ceea ce înseamnă că sunt realizate din construcții solide și pot rezista la impactul mai puternic. Designul acestor schiuri este de obicei foarte interesant.
 • Schiuri pentru copii – sunt minunate pentru copii mici care vor învața să schieze foarte repede și ușor. Designul acestor schiuri este foarte frumos, conceput special pentru copiii care le vor îndrăgi imediat. Lungimea schiului nu ar trebui să corespundă cu înălțimea copilului

Atunci când alegeți schiurile ar trebui să vă concentrați asupra:

Lățimea schiurilor

Lățimea schiurilor este foarte importantă pentru fiecare tip. Schiuri mai înguste sunt mai pune pe pârtii amenajate și vice-versa schiuri mai late sunt potrivite pe bucățile neamenajate.

Lungimea schiurilor

Al doilea punct important este lungimea schiurilor. Schiurile mai scurte au logic o rază de curbură mai mică, sunt mai vii și sunt mai ușor de manevrat decât schiurile mai lungi. Pe de altă parte, schiurile mai lungi au o rază de curbură mai mare, sunt mai liniștite, și de asemenea sunt puțin mai greu de manevrat.

Radius (raza de curbură)

După cum sa menționat mai sus, radiusul este de asemenea un parametru foarte important pe care nu trebuie să-l subestimăm. Simplu spus, schiurile care au o rază de curbură mai mică sunt mai flexibile, sunt mai ușor de manevrat, însă  mai greu se menține o direcție pe o linie dreaptă. Pe de altă parte, schiurile care au rază de curbură mai mare sunt exact opusul. Mențin excelent direcția pe o linie dreaptă.

Rigiditatea schiurilor

Rigiditatea schiului depinde de materialul de bază. Despre rigiditate am menționat deja și în ceea ce privește clasificarea schiurilor în funcție de gen. Schiurile mai rigide sunt mai potrivite penru bărbați și schiuri mai moi sunt pentru femei.

Dizajn

Designul schiurilor este atât de important? În cele mai multe cazuri, da, deoarece influențează cumpărăturile și, de asemenea, alegerea. Cu toate acestea, trebuie să vă concentrați mai întâi pe funcționalitatea schiurilor și pe partea lor practică înainte de a alege designul.

Unde să le cumpărați?

Este foarte riscant să cumpărați schiurile din magazi online, pentru că nu veți ști niciodată dacă o să vi se potrivească. Este întotdeauna mai bine dacă veți merge în magazin fizic și vi le cumpărați acolo. Problema magazinelor noastre este că nu veți găsi în ele nici un expert, și de aceea cumpărăturile online sunt adesea mult mai practice.

Alegerea schiurilor poate părea la prima vedere un lucru foarte simplu, însă opusul este adevărat. Schiurile au un număr de parametrii și detalii pe care nu trebuie să le treceți cu vederea sau să-i subestimați, cu siguranță rezervați-vă mai mult timp în alegerea schiurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *