Cele mai bune smartwatch – Cum să alegeți?

Great choice

iMK DZ09
iMK

iMK DZ09

Smart hodnotenie

9

Best product

Xiaomi Amazfit Bip
Xiaomi

Xiaomi Amazfit Bip

Smart hodnotenie

9.5

Premium product

Garmin Fenix 5
Garmin

Garmin Fenix 5

Smart hodnotenie

9.4

Tendința modernă aduce pe mâini ceasuri care sunt nu doar frumoase și moderne care arată ora dar și smartphone-uri mici, care ne ajută să fim în legătură cu alte persoane. În articolul de astăzi vom vorbi despre ceasurile smart, care fac parte dintre cele mai populare piese pe care oameni le cumpără în ciuda prețurilor mai ridicate.

Cele mai bune smartwatch

Picture Name Price Rating Stil Capacitate baterie Dimensiune display
Best product
Xiaomi Amazfit Bip
Xiaomi Amazfit Bip

Casual 190 mAh 1.28 inch
Samsung Gear S3 Frontier Samsung Gear S3 Frontier

Sport 380 mAh 1.3 inch
Premium product
Garmin Fenix 5
Garmin Fenix 5

Sport 548 mAh 1.2 inch
Great choice
iMK DZ09
iMK DZ09

Casual 380 mAh 1.56 inch
Apple Watch 4 Apple Watch 4

Sport - 1.78 inch
 Fitbit Versa Fitbit Versa

Casual - 1.34 inch
Garmin Vivomove HR Sport Garmin Vivomove HR Sport

Sport - 1.69 inch

Cele mai bune ceasuri smartwatch

Printre cei mai buni producători includem de exemplu, ceasurile:

 • Apple Watch– având mai multe generații. Ultimul ceas face parte din generația a 4-a și oferă multe funcții noi.
 • Samsung – care au, de asemenea, mai multe generații și le găsiți sub denumirea Gear S3 sau GearSport
 • Garmin– un brand nou, care oferă eleganță
 • Xiaomi– un brand care oferă nu numai ceasuri, ci și brățări inteligente

Și multe alte branduri foarte interesante care oferă produse de calitate.

Cum să alegeți un ceas smart?

Pentru unii, alegerea unei noi tehnologii, fie că este vorba despre un telefon mobil, un laptop sau un ceas inteligent, poate fi foarte simplă, pentru unii, foarte dificilă. Toată lumea se concentrează asupra altor lucruri și nu toți sunt experți în domeniul electronicii. Alegerea unui ceas inteligent nu este prea grea, dar înainte de a-l alege și cumpăra, ar trebui să știți ceva despre parametrii de bază și de alte funcții adăugate speciale pe care le puteți găsi utile sau invers.

Compatibilitatea cu telefonul mobil

Să trecem acum la însăși funcțiile ceasului, printre care face parte și de exemplu compatibilitatea. Nu toate ceasurile sunt compatibile cu toate telefoanele, deci este foarte important să aflați cum funcționează telefonul dvs. înainte de a cumpăra.

La fel precum telefoanele mobile, calculatoarele și laptopurile, de asemenea și ceasurile inteligente au propriul sistem de operare cu care lucrează și îndeplinesc toate sarcinile importante. Sistemul de operare determină dacă puteți descărca aplicația în ceas sau nu. De asemenea determină și faptul cu ce poate fi asociat ceasul și compatibilitatea acestuia.

Cu toate acestea, acest parametru de bază nu va fi o problemă majoră, deoarece există foarte puține ceasuri pe care le puteți conecta doar la un tip de telefon mobil. Adevărul este că, dacă sunteți un fan Apple, este foarte puțin probabil să cumpărați ceasuri Samsung sau invers.

Este ușor să aflați dacă un ceas este sau nu compatibil cu telefonul dvs. mobil. Compatibilitatea găsiți în specificațiile ceasului. Alegeți-vă un ceas și apoi aflați dacă poate coopera cu telefonul dvs. mobil care are sistemul de operare Android, iOS sau alt sistem de operare.

Durata de viață a bateriei

Bateria este importantă pentru fiecare produs cu care doriți să lucrați. Fie că este vorba despre un telefon mobil, un laptop, un set cu căști Bluetooth sau un ceas inteligent, toate aceste produse ar trebui să aibă o baterie de calitate care să le propulsează și să le ajute să se mențină în viață timp de cel puțin o zi.

Cu toate acestea, în ciuda progreselor tehnologice ridicate ale unor produse, bateria este o slăbiciune majoră. Durata medie de viață a bateriei este de 2-3 zile, dar diferă de ceas. Să luăm în considerare, de exemplu, Apple Watch, care are un design frumos, ecran imens, dar durata de viață a bateriei este de obicei doar o zi (în cazul utilizări active).

Durata de viață a bateriei diferă în funcție de tip. Unele au putere de lungă durată altele mai scurtă și în cazul utilizări active. Cele mai avansate modele, care sunt la un preț destul de ridicat,au o durată de maxim 10 zile.

Funcțiile

Și am ajuns la una dintre cele mai importante părți și aceasta este funcțiile. Fiecare ceas diferă unul de altul, însă funcțiile de bază sunt în majoritatea cazurilor la fel. Acest lucru putem compara cu telefoanele mobile, care de asemenea nu diferă în ceea ce privește funcțiile de bază.

Chiar dacă ceasurile pot funcționa fără ajutorul telefonului mobil, prin conecțiune Bluetooth puteți obține mult mai mult decât puținul pe care vă oferă ceasul în sine.

Funcțiile de bază ale ceasului sunt:

 • Afișarea notificărilor de pe telefonul dvs. mobil
 • Afișarea evenimentele din calendar
 • Funcțiile de apel
 • Citirea mesajelor
 • Redare muzică
 • Navigare pe internet
 • Utilizarea rețelelor sociale
 • Unele ceasuri oferă și slot de cartela SIM astfel încât nu trebuie să conectați telefonul la ceas prin tehnologia Bluetooth.

Medzi doplnkové funkcie patria napríklad: Printre funcțiile suplimentare includem, de exemplu

 • Măsurarea ritmului cardiac – oferă majoritatea ceasurilor inteligente. Măsurarea este exactă numai dacă mâna nu se mișcă și este în repaus. Pentru o măsurare mai exactă în timpul exercițiilor fizice ar trebui să vă alegeți un model care oferă și banda toracică.
 • Monitorizarea activitățiilor  – pe baza tuturor senzorilor, cum ar fi un giroscop, accelerometru, măsurarea ritmului cardiac sau modul GPS, ceasurile inteligente pot monitoriza toate activitățile de care aveți nevoie. Cu această funcție, puteți avea informații despre numărul de pași pe care i-ați parcurs, despre somn, calitatea lui și lungimea acesteia și așa mai departe.

Rezistenţa

Uni pot uita de rezistență, alți se găndesc la aceasta foarte des. Aici includem:

 • Rezistența la apă
 • Rezistența la praf

Unele ceasuri inteligente nu pot fi introduse sub apă, aletele dimpotrivă pot. Sportivii care iubesc înotul sau înotătorii au nevoie de ceas care să fie rezistent la apă. Unele se pot scufunda în apă până la 10 metri, iar altele au chiar mai adânc.

Design

De asemenea și designul este foarte important. Datorită faptului că ceasurile inteligente se află pe piață deja de câțva ani și sunt din ce în ce mai noi, arată de asemenea tot mai bine. Unele arată mai elegant, altele sport și de cele mai multe ori vă puteți alege dintr-un brand exact acele care vi se potrivesc sau care vă place.

Pe piață puteți găsi ceasuri de diferite forme, dimensiuni, culori și materiale. Fără probleme își vor alege chiar și persoanele care se bucură de designul clasic, precum și cei care se bucură de forme moderne și de ecran mare tactil.

Pentru cine sunt potrivite?

Deci să ne spunem deja la început, pentru cine de fapt sunt potrivite aceste ceasuri. La urma urmei, nu toată lumea știe totul despre astfel de ceas și nu toți sunt siguri că îl vor folosi pe deplin.

Mulți cred că ceasurile inteligente sunt pentru persoanele care fac sport deoarece le oferă informații cum ar fi kilometri parcurși, pași parcurși sau informații similare, foarte importante, pe care trebuie să le știe oamenii care se antrenează. Adevărul este că astfel de ceasuri sunt foarte importante pentru oamenii care se antrenează, dar nu doar pentru ei.

Datorită conectivității Bluetooth puteți avea toate datele importante pe care le aveți stocate în telefonul dvs. și în ceas. Deci, nu trebuie să purtați telefonul mobil cu dvs. peste tot și puteți utiliza doar ceasul, care poate face aproape tot și înlocuiește perfect telefonul mobil. Toate notificările sunt pur și simplu pe încheietura mâinii și nu aveți nicio obligație de a urmări tot timpul telefonul mobil.

Deci, ceasul este potrivit și pentru cei care nu pot avea telefonul mobil în permanență la îndemână, dar trebuie să țină evidența știrilor și notificărilor din diferite rețele sociale. Ceasul este complet discret, de exemplu, la unele întâlniri unde ar fi foarte nepoliticos să scoți telefonul.

Ceasului nu lipsesc funcțiile de bază precum: ceas deșteptător, memento, navigație și multe altele la care vom ajunge încă. Cu toate acestea, dorim doar să spunem că pot să înlocuiască pe deplin un telefon mobil. Unele chiar și în cazul convorbiri telefonice.

Acest tip de ceas este cel mai atractiv pentru oamenii care iubesc tehnologia și invențiile moderne, deoarece sunt mereu cu un pas înaintea altor persoane care folosesc “doar”telefoane mobile. După cum am menționat mai sus, ceasurile sunt, de asemenea, excelente pentru sportivi sau oameni care preferă fitness-ul deoarece oferă informații interesante, cum ar fi kilometri parcurși, înregistrarea activităţilor, pași pe care i-ați parcurs într-o zi și așa mai departe.

În prezent, ceasurile inteligente sunt unele dintre cele mai populare invenții tehnice care vă ajută în viața de zi cu zi. Dacă nu aveți deja un ceas smart acasă, ar trebui să vă găsiți și să vă cumpărați unul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *