Cele mai bune benzi de alergat – cum să vă alegeți?

Great choice

Kondition HMG-1800
Kondition

Kondition HMG-1800

Smart hodnotenie

8.6

Best product

Actuell 2000
Actuell

Actuell 2000

Smart hodnotenie

9

Premium product

Energy Fit MT10A
Energy Fit

Energy Fit MT10A

Smart hodnotenie

9

Din ce în ce mai mulți oameni fac sport, se antrenează și mănâncă sănătos. La astfel de decizi ne conduc adesea nu doar problemele de sănătate sau câteva kilograme în plus dar de asemenea și rețele sociale, unde puteți vedea mai multe surse de inspirație. De multe ori se întâmplă că oamenii nu îndrăznesc să meargă la centrele de fitness din mai multe motive, printre care incadrăm și faptul că le este rușine sau se le este teamă. Dacă ați încercat să mergeți la sală însă ați constatat că nu este locul potrivit pentru dvs. poate că vă găndiți și asupra altei opţiuni.

Cealaltă opțiune este să vă creați propria “sală de fitness” acasă sau cel puțin o cameră în care veți avea cel puțin o banda de alergare. Aceasta este baza pe care mulți oameni consideră a fi foarte importantă. Cu siguranță știți că prin alergat puteți slăbi ușor și rapid, deși uni oameni urăsc această metodă. Alegerea benzi de alergat nu este un lucru ușor și de multe ori puteți întămpina mai multe probleme, care pot apărea atunci când cumpărați o astfel de bandă de alergat.

Cele mai bune benzi de alergat

Picture Name Price Rating Tip Trepte de inclinatie Greutate maxima suportata Viteza maxima
Premium product
Energy Fit MT10A
Energy Fit MT10A

Electrica 12 130 kg 12 km/h
Best product
Actuell 2000
Actuell 2000

Electrica 3 110 kg 12 km/h
Kondition HM-3800 Kondition HM-3800

Electrica - 100 kg 12 km/h
Great choice
Kondition HMG-1800
Kondition HMG-1800

Magnetica 3 100 kg -
FitTronic D500 FitTronic D500

Electrica 15 140 kg 18 km/h
Kondition HM-2400 Kondition HM-2400

Electrica - 80 kg 8 km/h

Cum să vă alegeți benzi de alergat?

Toate acestea sunt motivele pentru care am pregătit astăzi pentru dvs. un articol despre cum să vă alegeți o bandă de alergat și care ar putea fi cea mai bună pentru dvs.

Ce ar trebui să luați în considerare cănd o alegeți?

Există câțiva parametri la care ar trebuie să fiți atenți atunci când o alegeți. Printre cele de bază încadrăm:

  • Cine va utiliza banda de alergat? – la această întrebare trebuie să se răspundă mai întâi. Motivul este că, dacă o veți folosi doar dvs, ceilalți parametri pe care îi vom prezenta vor depinde numai de dumneavoastră. În cazul în care banda va fi utilizată și de câtre alți membri ai familiei sau de cunoscuții dvs. trebuie luat în considerare și acest fapt.
  • Greutate – al doilea parametru este greutatea. Dacă veți utiliza banda doar dvs, luați în considerare greutatea dvs. și adăugați cel puțin 15-20 kilograme în plus. Siguranța și câteva kilograme în plus sunt întotdeauna bune. Cu toate acestea, dacă dispozitivul va fi  utilizat de mai mulți oameni, luați în considerare greutatea cea mai mare și apoi adăugați cel puțin 10 kilograme în plus.
  • Înălțime – înălțimea este, de asemenea, un factor important pe care nu ar trebui să-l subestimați. Pentru o persoană mai înaltă este întotdeauna mai bun un dispozitiv mai mare.
  • Dimensiunea camerei – prin aceasta ne referim la dimensiunile camerei în care se va afla aparatul. În funcție de aceasta ne putem alege o bandă mai mare sau mai mică.
  • Scopul benzii de alergare – vă pregătiți pentru maraton sau sunteți doar începător?  În cazul în care doar acum ați început cu alergatul nu aveți nevoie de un dispozitiv profesional, însă dacă  alergați în mod frecvent cu siguranță ar trebui să vă cumpărați o bandă de alergat cu diferite funcții.
  • Buget – aceasta trebuie luat în considerare atunci când alegeți orice dispozitiv.
  • Depozitare – dacă oferă posibilitatea de a se plia și să se depoziteze undeva în caz de urgență.

Atunci cănd vă alegeți banda de alergare ar trebui să vă concentrați asupra:

Suprafața de alergare

Suprafața de alergare este una dintre cele mai importante părți ale benzi de alergare. Reprezintă locul unde efectuați întregul exercițiu. Se spune că cu cât va fi banda de alergare mai mare și mai largă cu atât mai bine și mai ușor veți putea alerga. Însă cu cât va fi banda mai îngustă și mai mică, cu atât mai greu veți putea alerga. Multe benzi care au astfel de suprafață sunt utilizate doar pentru mers sau jogging. Cu toate acestea banda de alergare nu include doar dimensiunea dar de asemenea și unghiul de înclinare sau amortizarea, care este importantă pentru genunchi şi de articulaţii

Motorul

Dacă v-ați decis să vă cumpărați o bandă de alergare cu motor ați făcut foarte bine. Astfel de benzi sunt de calitate și mult mai bune pentru o persoană care dorește să facă exerciții. Dacă sunteți începător, alegerea motorului poate fi pentru dvs. o problemă. Singurul lucru la care ar trebui să vă concentrați este puterea continue a motorului și putere maximă a motorului, care indică puterea motorului maximă pe termen scurt.

Dacă vă alegeți banda de alergare cu un motor bun o să vă puteți bucura de setarea confortabilă a vitezei în timpul exercițiilor.

Funcții

Exact, și benzile de alergare au diferite funcții, printre care încadrăm diferite viteze, unghiul de înclinare a suprafeței de alergare sau de exemplu programe, care vă vor antrena.Unele benzi de alergare puteți chiar controla cu ajutorul smartphonurilor.

Senzorii de monitorizare a ritmului cardiac

Toate benzile de alergare măsoară viteza, kilometri, timpul de alergare, calorii arse și de asemenea pulsul sau grăsimea corporală. Ultimii doi parametri din listă nu sunt parametrii clasici care fac parte din echipamentul fiecărei benzi de alergare și de aceea dacă sunteți interesați de aceste funcții ar trebui să vă alegeți benzi care ofer astfel de funcții.

Design

De asemenea și designul este foarte important pentru fiecare produs. Astfel este și în cazul benzilor de alergare care astăzi nu sunt doar practice, ci și elegante și arată foarte bine.

Alte funcții

Printre alte funcții includem de exemplu depozitarea. Dacă aveți banda de alergare în camera de zi ar trebui să vă alegeți o bandă care se poate plia ușor și stoca undeva.

Astfel este și în cazul zgomotului. Unele benzi de alergare pot diminua zgomotul pentru ca să puteți face exerciții mai bine și mai confortabil.

Tipuri de benzi de alergare

Există mulți parametri potrivit cărora vă alegeți banda de alergare, iar cel mai de bază și cel mai important și este tipul. Pe piață veți găsi două tipuri, acestea sunt:

  • Banda de alergare cu motor
  • Banda de alergare fără motor

După cum sugerează și titlul, banda de alergare cu motor funcționează datorită motorului. Mai exact este propulsată de un motor electric care are o anumită putere. În funcție de acesta depinde viteza și de asemenea randamentul întregi benzi de alergare.

Banda de alergare fără motor funcționează fără motor și este potrivită pentru utilizatori mai puțin exigenți. Precum ați putut presupune și dvs. este puțin mai ieftină. Utilizarea astfel de benzi este destinată în special pentru mers, însă vă perimte de asemenea și să alergați.

În plus față de aceaste tipuri de bază, benzile de alergare se împart încă într-un grup, în funcție de utilizare. Această categorie include:

  • Benzi de alergare pentru uz casnic – care sunt potrivite pentru amatori sau oameni care alergă pentru propria lor stare de bine. Astfel de benzi sunt cele mai potrivite pentru acasă, deoarece sunt ușor de pliat și fără zgomot. Sunt, de asemenea, potrivite pentru persoanele care încearcă să-și reducă greutatea corporală sau să se păstreze în formă. Puteți să vă alegeți astfel de bandă și în cazul dacă sunteți singuri sau doriți să îmbunătățiți condiția fizică a întregii familii.
  • Benzi de alergare profesionale – care sunt mult mai mari, mai greu de depozitat și le întălnim cel mai frecvent în centrele de fitness. Oferă o gamă largă de funcții diferite .             

Încheiere

Alegerea benzi de alergare este într-adevăr foarte dificil, însă dacă aveți informații necesare și țineți cont de toți parametri nu trebui să vă faceți griji că veți petrece mult timp căutând și nu veți găsi nimic. Pe piață veți găsi într-adevăr un număr mare de diferite tipuri de benzi de alergare, din care vă veți alege cu siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *