Studiul de satisfacție a clienților ne-a arătat care televizoare sunt printre cele mai bune televizoare clasice și televizoare 4K pentru anul 2022.
Cele mai bune televizoare
Picture | Name | Price | Rating |
---|
În plus față de televizoarele ultrasubțiri care sunt ceva obişnuit astăzi, este posibil să achiziționați un model cu ecran curbat sau televizoare 4K. Aceste televizoare sunt printre cele mai populare ale anului 2022, dar prețul lor este în prezent ridicat.
Mărimea diagonalei ar trebui să fie abordată în funcție de distanța dintre canapea și televizor. Dacă nu aveți suficient spațiu între canapea și televizor, este inutil să achiziționați un televizor cu ecran mare. Dacă aveți o distanță mai mare, puteți să vă găndiți asupra unui televizor cu ecran mare. Rezoluția afișajului este de asemenea importantă. Cunoaștem rezoluții HD, FULL HD, 4K și UHD. Conectivitatea este de asemenea importantă. Majoritatea televizoarelor noi pot fi conectate la internet prin Wifi. Mai mulți producători oferă chiar și televizoare 3D care permit experimentarea și vizionarea de filme 3D în confortul casei. Înainte de a vă cumpăra un televizor vă recomandăm să citiți recenzii de pe site-urile de recenzii sau discuții.
Recenzii televizoare
Cum să alegi televizor?
Televizorul face parte din viața fiecărui om. Indiferent dacă începi ziua cu el, termini sau îți petreci cea mai mare parte a zilei în fața televizorului. Deci, cum să-ți alegeți televizorul potrivit?
La ce trebuie să fiți atenți atunci când vă alegeți?
- Dimensiunea diagonalei
- Rezoluția ecranului
- Tip de ecran
- Receptor semnal TV
- 3D
- Conexiune
Dimensiunea diagonalei
După cum am menționat deja, dimensiunea diagonalei este strâns legată de distanța dintre canapea și televizor. Dimensiunile diagonale sunt date în inch. 1 inch are 2,54 cm lungime. Cunoaștem televizoare diferite de la 7 inch la 105 inch, dar acest televizor este destul de nepractic.
Receptoare TV
Astăzi nu mai este necesar să dețineți pentru TV, Set-Top Box, deoarece este încorporat în televizor. Atunci când vă alegeți un televizor, este necesar să fim atenți și la ce tip de semnal este disponibil în zona în care locuiți.
- IPTV – difuzarea este transmisă în special prin rețelele optice și cu ajutorul internetului. Cu toate acestea, acest tip necesită taxe lunare.
- DVB-T/T2 – pentru acest tip este necesar să dețineți un set-top box sau decodor tv. Dezavantajul este că nu există multe canale HD pe teritoriul nostru.
- DVB-C/C2 – este necesar să existe o conexiune la rețea optică sau metalică. Este posibil să recepționați semnale TV, telefon și internet printr-un singur cablu.
Rezoluția ecranului
Rezoluția este determinată în puncte, de fapt, numărul de puncte pe ecran. Creșterea numărului crește rezoluția televizorului. În prezent, HD este considerată definiția standard pentru un televizor. Cele mai frecvente rezoluții pe care le putem vedea la televizoare sunt
- SD – standard definition– este un standard de difuzare pentru rezoluții 720×576 cu raportul de aspect 4:3. La televizoare cu format 16:9 deja poate apărea o problemă. Compatibilitatea este ideală la raportul de aspect 4: 3. Sunetele sunt redate pe modul mono sau stereo.
- UHD (4K)– UltraHighDefinition – Difuzare pentru rezoluții 3840×2160 pixeli și raportul de aspect 16:9. Dacă vorbim despre UHD, este necesar ca transmisia semnalului (sunet și imagine) să fie de calitate suficientă. Pentru a urmări UHD este de asemenea necesar un receptor UHD.
- Full HD – FullHighDefinition – Este vorba despre difuzare pentru rezoluții 1920×1080 pixeli și raportul de aspect 16:9. Vorbim deci despre compatibilitatea receptorilor cu imagine 16: 9.
- HD – HighDefinition – este vorba despre difuzare pentru rezoluții 1280×720 și raportul de aspect 16:9. Dificultatea de transmitere a semnalului este mai mare decât rezoluția SD. Sunetul este transmis în format 5.1.
Tehnologie de afișare
- LCD, LED – sursa de lumina provine de la sistemul de leduri, care pot fi plasate fie pe margine, fie pe fundalul panoului.
- OLED – panoul este format din diode emițătoare de lumină organică. Sunt subțiri și flexibile. Acestea sunt televizoare de înaltă calitate, dar costisitoare cu durată lungă de viață.
- Curbat OLED – aceasta este o nouă categorie cu beneficii vizuale. Nu putem vorbi tocmai despre rezoluție. Este vorba despre un ecran rotunjit, veți avea o imagine clară din orice unghi.
Tehnologia 3D
În zilele noastre, multe televizoare sunt fabricate în 3D. Este o tehnologie care permite omului urmărirea celei de-a treia dimensiuni. Există o serie de moduri de a urmări a treia dimensiune în propria cameră de zi:
- Tehnologie 3D activă – această tehnologie necesită să utilizați ochelarii 3D. Ochelarii trebuie reîncărcați sau să schimbați bateriile. Funcționează sincron cu televizorul. Imaginea 3D este în calitate Full HD.
- Tehnologie 3D pasivă – sunt necesare ochelari cu filtre polarizante. Dezavantajul este că trebuie să stați aproape de televizor pentru a obține o imagini 3D înaltă calitate. Această tehnologie este preluată din cinematografele 3D.
- 3D fără ochelari – în acest caz este necesar un ecran LCD clasic. Cu toate acestea, este necesară și o folie specială. Imaginea poate fi personalizată simultan pentru 9 persoane. Avantajul este înaltă rezoluție.
Funcții și opțiuni
- EPG – acesta este un ghid electronic care apare pe ecran și oferă informații de difuzare.
- Timeshift – este o înregistrare a imagini în memorie. Programul salvat și înregistrat poate fi redat și accelerat.
- Picture-in-Picture – vă permite să urmăriți mai multe lucruri simultan. De exemplu dacă urmăriți știrile și deasemenea doriți să urmăriți meciul în colț.
- Mod fotbal – pentru o mai bună experiență de vizionare atât a fotbalului, cât și a sportului.
Conexiuni și alte funcții
Wifi, NFC, Bluetooth, WiDi (transmiterea imaginii)