Cele mai bune fiare de călcat – Cum să alegi cel mai bun fier de călcat?

Great choice

Star-Light Easy SIA-2230

Star-Light Easy SIA-2230

Smart hodnotenie

9

Best product

Philips GC7054/20

Philips GC7054/20

Smart hodnotenie

9

Premium product

Tefal GV9570E0

Tefal GV9570E0

Smart hodnotenie

9

Pînă în acest moment alegerea unui aparat de călcat nou nu a fost uşoară. Am pregătit o prezentare de ansamblu pentru dvs. cu cele mai bune fiare de călcat existente pe piață pentru anul 2018.Am luat în considerare recenziile utilizatorilor și am analizat și rezultatele unor companii de testare renumite din străinătate. Dacă aveți nevoie de recomandări despre cele mai bune fiare de călcat, noi vă vom sfătui.

Cele mai bune fiare de călcat cu aburi

Aceste fiare de călact sunt printre cele mai populare și din acest motiv sunt cele mai recomandate de pe piață. Printre avantajul principal este faptul că, în timpul călcării aceasta își crează abur separat datorită căruia călcatul pătrunde până în interior și astfel călcatul este mai profund. Astfel puteți usca chiar și hainele uscate. Fiare de călcat cu aburi mai performante au capacitatea pe lăngă călcarea hainelor cu abur și călcat pe verticală, ceea ce poate fi de ajutor la călcatul costumelor.

Picture Name Price Rating Tip produs Putere
Great choice
Star-Light Easy SIA-2230
Star-Light Easy SIA-2230

Fier de calcat 2200 W

Cele mai bune generatoare de aburi

Consumul de energie al generatorului de abur este de peste 2000 W. Este potrivit în special pentru gospodării, în care fiecare minut este valoros și scump. Generatorul de abur vă va economisi jumătate din timpul de călcare al aceluiași număr de rufe ca și cu un fier de călcat cu abur. Capacul rabatabil este transparent, ceea ce protejează împotriva arsurilor. Rezervoarele de apă au în acest caz un volum maxim de aproximativ 1,5-2 litri. Este prevăzut cu un indicator care informează despre lipsa apei din recipient.

Picture Name Price Rating Tip produs Putere
Premium product
Tefal GV9570E0
Tefal GV9570E0

Statie de calcat 2600 W
Best product
Philips GC7054/20
Philips GC7054/20

Statie de calcat 2400 W

Cum să alegi fier de călcat?

Aveți nevoie de un fier de călcat nou sau vreți să-l faceți cuiva cadou,dar nu știți pe care să-l alegeți? Cu siguranță doriți să alegeți ceva de calitate, care să aibă cît mai multe facilității cu care să economisiți timpul și energia utilizatorului. Pentru a găsi astfel de fier de călcat, trebuie să știți în primul rînd, pe ce anume doriți să vă concentrați atunci când îl alegeți

Tipurile de fier de călcat

În prezent, în țara noastră producem un număr mare de modele de mașini de călcat. Pentru o orientare mai bună,vă vom prezenta categoriile de bază, după care sunt împărțite.

Fier de călcat uscat, fără aburi

La acest tip de fier de călcat ați căuta degeaba rezervorul pentru aburi. Este prevăzut doar cu funcțiil de bază. Este un tip de fier de călcat mai vechi, care este ușor de întreținut și manipularea cu acest aparat este mai ușoară. În afară de aceste caracteristici mai dispune de un avantaj, deci este la un preț mai mic. Dacă vom privi acest fier de călcat din altă perspectivă,vom constata faptul că nu ne va ușura munca. Deoarece talpa fierului de călcat nu este prevăzută cu deschideri de aburi, este logic faptul că în timpul călcatului nu va produce abur. Datorită acestui tip de fier de călcat nu o să vă ușurați munca și de asemenea nu o să vă placă să faceți acest tip de lucru casnic. Acest tip de fier de călcat este potrivit pentru utilizatorii care călcă doar în mod excepțional sau care obișnuiesc să folosească acest tip de fier de călcat și nu le place să experimenteze cu produse noi.

Fier de călcat cu abur

Acest tip de fier de călcat este cel mai frecvent pe piața noastră. Este cel mai popular în gospodării. Aceste fiare de călcat au avantajul că în funcționarea lor generează abur, care pătrunde apoi în adâncimea țesăturii și face ca materialul să fie mai flexibil pentru călcat. Astfel nu este necesar să călcați hainele și rufele încă umede. Dacă o să vă cumpărați un fier de călcat de înaltă calitate, cu mai multe deschideri de aburi și suficient de alunecos, călcarea va deveni mai rapidă și mai convenabilă pentru dvs. Poate chiar va fi deveni o plăcere să călcați rufele.

Fierul de călcat de calitate ar trebui să fie prevăzut pe lângă călcarea hainelor cu abur și călcat pe verticală (de exemplu pentru călcatul costumelor pe umeraș, perdelelor ect.) Ar trebui să vă permită să ajustaţi aburul şi temperatura. Cu un pulverizator de apă sau cu vârful conic special a fierului de călcat, puteți face față și dificultăților cum ar fi cutele de pe haine.

Puterea fierului de călcat trebuie să fie mai mare de 1 400W. În mod ideal, aceasta variază de la 2.000 la 2.800W. Acest parametru spune cât de rapid se va încălzi fierul atunci când este conectat. Strâns legat de aceasta este și jetul de abur cât și aburul constant. Sub termenul de jetul de abur trebuie să înțelegem cantitatea de abur pe care un fier de călcat cu abur îl poate produce la un moment dat. Aburul constant indică cât de mult abur iese din talpa de călcat în timpul întregii călcări. Acest abur este în intervalul 0-40g / min.

Fier de călcat cu generator de abur

O anumită variație a fierului de călcat este stație de călcat cu generator de abur. Este recomandat pentru, cei care calcă des și în cantități mari. Dispun de un rezervor mare de apă așa că nu este nevoie să întrerupeți lucru,pentru a reumple apa.Este prevăzut cu o pompă specială pentru transfer de abur, care este conectată printr-un cablu la electricitate. Avantajul principal a acestui sistem este simplificarea călcatului. Aburul constant este atât de puternic încăt va face față și materialelor mai dure, precum denim. Cu generatorul de abur, nu este nicio problemă să călcați huse de plapumă îndiote în mai multe straturi sau să o călcați din ambele părți. Un alt avantaj al stației de călcat cu generator de abur este capacitatea rezervorului de apă, care în cele mai multe cazuri depășește 1 litru. Spre deosebire de fierul de călcat obișnuit, care are capacitatea rezervorului de apă de aproximativ 300 ml, așa că nu trebuie să vă reumpleți atât de des.

Producătorii oferă două tipuri de stații de călcat cu generator de abur. Primul tip are un cazan încorporat care încălzește întreaga cantitate de apă, astfel încât durează puțin până se încălzește fierul de călcat (aproximativ 8 minute). Un astfel de model nu vă va permite să adăugați apa în timpul călcării până când temperatura nu va reveni la normal. Al doilea tip reprezintă stația de călcat prevăzută cu un element de încălzire. Funcționează pe principiul a două rezervoare separate. Un rezervor conține apă cu temperatura ca de la robinet. Cel de-al doilea rezervor este mult mai mic. Aceasta se încălzește și se reumple treptat cu apă din primul rezervor. Încălzirea depinde de tipul de stație, dar durează în medie aproximativ 2 minute. Puteți adăuga apă la acest fier de călcat în orice moment.

Fierul de călcat cu generator de aburi nu este foarte răspândit în țara noastră. Acest lucru se datorează probabil prețului lor mai mare de vânzare decât a fierul de călcat obișnuit. Cu toate acestea, merită să investești în ele, mai ales dacă călcați frecvent și mult. Acest tip de fier de călcat va reduce semnificativ timpul petrecut în această activitate.

Fier de călcat de voiaj

Un astfel de fier de călcat este potrivit pentru călcarea rapidă a hainelor, care se șifonează, de exemplu într-o valiză sau într-o geantă de călătorie. Este apreciat mai ales de persoanele care călătoresc mult și de studenți. Acestea se caracterizează prin dimensiunile lor mai mici și greutatea redusă, ceea ce le face potrivite pentru bagaje mai mici. Partea practică a majoritatea acestor fieruri de călcat reprezintă mânerul pliabil și nu este nici o prblemă cu interfațe electrice în țările străine, deoarece sunt proiectate pentru dublă tensiune. Cu toate acestea, cu siguranță nu sunt potrivite pentru uz casnic obișnuit.

Fier de călcat fără fir

Pentru libertate maximă de circulație au fost dezvoltate fiare de călcat, care funcționează pe principiul încărcării. Aceasta înseamnă că atunci când nu utilizați fierul de călcat, îl așezați în baza de încărcare și este gata de utilizare după câteva secunde.

Presa de călcat

Pentru utilizatorii foarte pretențiosi și profesioniștii, în special pentru călcarea articolelor supradimensionate de lenjerie, este presa de călcat. Este un dispozitiv care are o suprafață mare de călcat. Lenjeria șifonată este plasată în presă și este închisă pentru scurt. Două suprafețe fierbinte de călcat calcă rufele de sus și de jos. Acestea exercită o presiune puternică asupra lenjeriei și o vaporizează. Presa de călcat oferă călcare fără durerile brațelor și a spatelui. Datorită posibilității de a adăuga apa în timpul lucrului, timpul de călcare devine aproape nelimitat.

Dacă decideți să cumpărați un astfel de dispozitiv, va trebui să luați în considerare locația acestuia, deoarece presa nu are doar mai multă greutate, ci și dimensiuni mai mati decât un fier de călcat convențional. Prețul acestui dispozitiv este mult mai mare în comparație cu celelalte tipuri.

Talpa fierului de călcat și deschideri de abur

Dacă ați ales tipul de fier de călcat care să răspundă așteptărilor dvs. ar trebui să vă concentrați asupra tălpii fierului de călcat și a numărului de deschideri de abur. În ceea ce privește talpa fierului de călcat trebuie să fiți atenți la materialul din care este fabricată. Producătorii pentru acest scop utilizează de exemplu oțel inoxidabil sau aluminiu periat. Aceste materiale, deși sunt cele mai ieftine, dar deasemenea sunt puțin rezistente la zgârieturi. Atunci cănd se zgărie suprafața de călcat de exemplu cu un buton sau fermoar, face ca fierul să devină alunecos și începe să apar arsurile. În consecință, un astfel de fier de călcat distruge hainele și devine inutilizabil.

Suprafețele de călcat de calitate sunt confecționate din materiale care nu se lipesc în timpul călcării de țesătură și alunecă lin peste ea. O alternativă foarte bună pentru oțelul inoxidabil este ceramica. Este una de cele mai de calitate, deoarece este foarte rezistentă la zgârieturi. Fiecare producător încearcă să facă progrese în ceea ce privește suprafața de călcat.

Fiecare fier de călcat cu excepția celui uscat este prevăzut cu deschideri de aburi pe talpa de călcat. Pe lângă cantitatea lor, este foarte important modul în care sunt aranjate găurile. Cele mai bune fiare de călcat au aceste deschideri plasate în grupuri în diferite locuri pe talpa fierului de călcat și adaptate astfel încât să fie aburul regulat cât mai posibil în timpul călcării.

Sistemul pentru îndepărtarea calcarului

Nu toate fiarele de călcat au un sistem pentru îndepărtarea calcarului. Dacă fierul de călcat nu conține acest parametru, acesta trebuie completat cu apă distilată. În schimb, un fier de călcat care are acest sistem poate fi umplut cu apă de la robinet. Apa distilată nu este potrivită în acest caz, deoarece nu poate produce aburul necesar. Dacă aveți acasă apa foarte dură ar trebui să o utilizați cu apă distilată în proporție de 1: 1. Acest lucru vă va oferi condiții optime.

Sfat: Dacă doriți ca fierul dvs. de călcat să nu murdărească rufele în timpul călcării și să aibă o durată de viață cât mai mare, trebuie să aveți grijă de el în mod corespunzător. Din când în când este necesar să efectuați un proces de auto-curățare lăsând fierul să se încălzească până la o temperatură ridicată, apoi turnați apă rece de la robinet. Agită-l și porniți jetul de abur. Impuritățile ar trebui să se scurgă împreună cu aburii.

Siguranță și servicii complementare

Fierul de călcat modern este prevăzut cu elemente de siguranță. De exemplu, prin oprirea automată. Fiarele de călcat inteligente se opresc automat atunci când sunt lăsate nesupravegheate. Prin urmare, timpul de oprire ar trebui să fie cât mai scurt posibil. Acest lucru va împiedica ca rufele să ardă, sau chiar pericolul potențial al producerii de incendiu. Unele produse sunt chiar prevăzute cu o talpă stabilă, securizată, cu talpă antiaderentă.

Anti-drip/Drip-stop– acesta este un sistem anti-picurare. Majoritatea fiarelor de călcat moderne sunt deja prevăzute cu acest sistem și astfel nu vă veți avea dificultăți ca în cazul modelelor mai vechi unde picura sau curgea apa din talpa fierului de călcat . Acest efect neplăcut apare atunci când temperatura apei este atât de scăzută încât nu permite generarea necesară aburului.

Ce altceva este încă important atunci când alegeți un fier de călcat nou?

  • De asemenea, ar trebui să vă uitați dacă fierul  de călcat nou este confortabil de ținut și dacă are funcții precum jetul de abur, funcţia de pulverizare etc.
  • Nu uitați de masa de călcat de calitate. De exemplu, puteți să vă faceți rost de o masă de călcat din metal perforat. Cele mai potrivite sunt acele prin care pot trece vaporii. Aceștia vor trece prin țesătură și călcarea va fi și mai ușoară.
  • Este bine dacă atunci cănd o să vă alegeți un fier de călcat nou, să nu vă concentrați doar pe aspectul acestuia. Încercați să-l prindeți în mână și să imitați mișcarea de călcat. Este bine dacă fierul de călcat este mai greu. Cu cât este mai greu, cu atât va trebui să depuneți mai puțin efort pentru a aluneca ușor peste materialul călcat.

Lungimea cablului electric nu trebuie, de asemenea, ignorată. Fierul de călcat modern este prevăzut cu cabluri electrice cu lungimea de 2-2,5 metri. O astfel de lungime ar trebui să fie suficientă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *