Cele mai bune mixere verticale, smoothie, de mână sau de masă – Cum să vă alegeți?

Great choice

Star-Light HBSJ-700W
Star-Light

Star-Light HBSJ-700W

Smart hodnotenie

9.5

Best product

Bosch MFQ36440
Bosch

Bosch MFQ36440

Smart hodnotenie

9.8

Premium product

Biovita MB-1300PRO
Biovita

Biovita MB-1300PRO

Smart hodnotenie

9.7

Mixere și blendere fac parte din echipamentul de bază al fiecărei bucătării. Fără acestia bucătăria nu ar fi bucătărie și multe rețete diferite sau mese nu ați putea pregăti fără ajutorul lor.

Acesta este unul dintre motive de ce mulți oameni caută aparate electrocasnice de înaltă calitate în bucătărie, inclusiv acestia două. Indiferent dacă intenționați să gătiți regulat acasă sau mai degrabă preferați să mâncați în oraș, trebuie să aveți întotdeauna acasă la îndemănă aparate electrocasnice de bază cum ar fi blender sau mixer.

Cele mai bune mixere verticale

Picture Name Price Rating Tip produs Putere
Tefal Infiny Force Ultimate HB877D38 Tefal Infiny Force Ultimate HB877D38

vertical 1000 W
Great choice
Star-Light HBSJ-700W
Star-Light HBSJ-700W

vertical 700 W
Tefal Quickchef HB65KD38 Tefal Quickchef HB65KD38

vertical 1000 W
Heinner Charm Heinner Charm

vertical 600 W

Cele mai bune mixere de mână

Picture Name Price Rating Tip produs Putere
Best product
Bosch MFQ36440
Bosch MFQ36440

de mana 450 W
Star-Light MM-300W Star-Light MM-300W

de mana 300 W
Star-Light MM-G250 Star-Light MM-G250

de mana 250 W

Cele mai bune mixere cu bol

Picture Name Price Rating Tip produs Putere
Premium product
Biovita MB-1300PRO
Biovita MB-1300PRO

cu bol 1260 W
Star-Light SMM-1000W Star-Light SMM-1000W

cu bol 1000 W
Concept SR3140 Concept SR3140

cu bol 300 W

Cum să vă alegeți mixere și blendere

Alegerea aparatelor electrocasnice de calitate este uneori foarte dificil. Uneori este prea dificil să găsiți exact aparatele electrocasnice care să vă placă și care să reziste mult timp. Mixere și blendere se caută relativ ușor, dacă știți parametrii de bază pe care trebuie să țineți cont. Pe piață găsiți diferite tipuri și exact acesta este motivul de ce vă vom dezvălui astăzi cum să vă alegeți cel mai bun produs care va rezita su siguranță mult timp.

Întrebările de bază

Să trecem peste câteva întrebări de bază, în conformitate cu care pur și simplu vă decideți ce mixer și blender ar trebui să vă alegeți.

 • Cât de des veți folosi mixerul? – una dintre întrebările de bază care se poate găsi la orice produs. În funcție de frecvența utilizării produsului, depinde motorul acestuia.
 • La ce veți utiliza mixerul? – a doua întrebare importantă. Atunci când vă alegeți mixerul este important să aveți o idee clară la ce veți utiliza în principal, acest aparat. Multe dispozitive dispun de atașamente diferite care vor fi potrivite, de exemplu, pentru tocarea nucilor, altele vor fi potrivite pentru gheață și etc. Nu toate mixerele sunt potrivite pentru tot.
 • Cât de mare ar trebui să fie mixerul? – nu fiecare dispune de spațiul suficient să-și permită să cumpere un mixer imens unde să-și prepară smoothie. Adevărul este însă că nu fiecare mixer are performanțele necesare. Dimensiunile sunt importante.
 • Ce tip? – în articol vă vom dezvălui și câteva tipuri interesante de mixere de care vă veți îndrăgosti cu siguranță, în funcție de cât de des gătiți și mai ales ce gătiți sau coaceți vă puteți alege mixerul potrivit.

Parametrii de bază

Să aruncăm o privire la parametrii de bază, care sunt foarte importanți pentru fiecare aparat, datorită cărora veți ști mereu dacă aparatul este sau nu potrivit pentru dvs.

Puterea

Puterea motorului este importantă la fiecare produs și aparat. La fel de importantă este și în ceea ce privește mixere și blendere. Nu fiecare tip de motor se recomandă la toate tipurile de alimente.

Cea mai slabă performanță, care are aproximativ 350 W, nu se recomandă deloc pentru tocarea nucilor sau frământarea aluatului, care este foarte dnes. Cu astfel de mixer vă puteți prepara smoothie sau mixa supa. Dacă ați pune acest mixer să facă ceva dificil ați putea supraîncălzi motorul, care s-ar distruge în cele din urmă.

În categoria superioară care este potrivită și pentru sarcini mai grele, includem mixere cu motoare de la 800 la 1400 de W. Desigur, ele sunt mai scumpe, dar cu siguranță se merită pentru că le puteți folosi pentru tot ce aveți nevoie.

Material

Materialul din care este fabricat aparatul este foarte important nu numai din cauza designului, dar deasemenea și din cauza rezistenței acestuia. Dacă însă vă cumpărați un mixer metalic care este stabil și rezistă foarte mult, puteți fi siguri că vă puteți baza pe el o perioadă lungă de timp. Dimpotrivă, dacă alegeți un aparat care este în mare parte din plastic, se poate întâmpla după o lungă perioadă de timp să nu mai funcționeaze.

În funcție de durabilitatea materialului pe care îl alegeți o să vă puteți bucura de o viață mai lungă a aparatului. De asemenea mixere durabile și metalice veți găsi într-un desin mai atractiv care cu siguranță o să vă atragă atenția.

Siguranța

Când folosiți mixerul este neceasă siguranța. Vârfurile ascuțite pot fi periculoase și de aceea trebuie să fiți atenți, de exemplu, atunci când schimbați accesoriile. Pentru siguranța dvs se recomandă să folosiți capace de protecție care se achiziționează împreună cu aparatul cumpărat.

Este un avantaj dacă aparatul dispune de sistem de blocare de siguranță. Astfel veți putea fi siguri că în timp ce folosiți mixerul nu o să vă cadă nimic din aparat și nimic nu va fi distrus.

Alegeți-vă aparate care au mâner din cauciuc și deasemenea și în partea de jos, astfel încât să nu se mișcă produsul în timp ce lucrați și să nu vă alunece din mâini.

Cablu

Lungimea cablului de alimentare este importantă. Nu este niciodată un lucru rău, dacă cablul este mai puțin lung. Datorită acestui fapt vă puteți deplasa liber în bucătărie fără să vă faceți griji că nu ajungeți mai departe. În general lungimea cablurilor este de un metru și câțiva centimetri.

Tipuri de mixere

Așa cum am menționat mai sus, există și câteva tipuri de mixere, despre care vom vorbi mai îndeaproape și deasemenea vom menționa și avantajele acestora, datorită cărora o să le îndrăgiți.

Mixer de masă

Mixerul de masă este foarte popular deoarece este într-adevăr foarte ușor de manevrat. Doar introduceți toate ingredientele și în mixer și îl porniți. Vă ajută cu aproape orice și în special cu diverse supe sau băuturi.

Avantaje:

 • Lucrează independent
 • Ideal pentru fiecare bucătărie
 • Cel mai potrivit pentru prepararea meselor lichide ca de exemplu smothie, cocktailuri, piure, sosuri, supe
 • În cele mai multe cazuri se ocupă, de asemenea, de alimente calde
 • În cele mai multe cazuri se descurcă și cu gheță

Dezavantaje:

 • Se curăță mai greu
 • Aparate electrocasnice mai costisitoare și mai eficiente tind să fie mai dimensionale

Mixer vertical

Este clasic și îl avem acasă aproape cu toții. Este creat pentru mixare submersibilă. Un mic dezavantaj față de mixerul de masă este faptul că trebuie să-l țineți în mână și trebuie să fiți lăngă el. Avantajul este însă că cele mai noi mixere veticale sunt foarte ușoare și rapide, deci nu veți pierde mult timp.

Avantaje:

 • Ușoare
 • Rapide
 • Operare simplă
 • Curățare ușoară
 • De obicei conține multe accesorii, ca de exemplu pentru amestecare sau tocare

Dezavantaje:

 • Nu este independent, trebuie să fiți lăngă el

Mixer de mână

Acest mixer este foarte asemănător mixerului vertical. Diferența este însă că acesta poate fi atașat la bază și lucrează singur. De multe ori, cu un astfel de mixer veți primi o mulțime de accesorii. Este ideal pentru a pregăti frișă, creme, prăjituri și zăpadă.

Avantaje:

 • Întreținere ușoară
 • Gama largă de accesorii
 • Lucrează individual

Blender Smoothie

Datorită popularității smoothie-urilor sau cocktail-urilor, a fost creat un tip separat de mixer, numit blender smothie. Acestea sunt rapide și ușor de utilizat. În general sunt furnizate cu recipiente practice de amestecare, pe care ulterior le scoateți și utilizați ca o un recipient pe care îl luați cu dumneavoastră la școală, la locul de muncă sau în oraș. Cel mai adesea, acest tip de mixer este utilizat pentru prepararea cocktailurilor de fructe și legume.

Avantaje:

 • Ușor de utilizat
 • Întreținere ușoară
 • Recipiente în care veți mixa puteți folosi deasemenea ca recipent pentru a transporta băuturi

Dezavantaje:

 • În cele mai multe cazuri acest aparat se folosește doar pentru prepararea smoothie-urlor, deci nu este multifuncțional

Tocătoare

Acest tip de mixer este destinate în primul rând pentru prelucrarea alimentelor dure sau pentru zdrobirea eficientă a gheții.

În concluzie

Pe piață veți găsi o mare varietate de mixere și produse, printre care veți găsi cu siguranță exact acela care este potrivit pentru dvs. și să vă convine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *