Cei mai buni roboții de bucătărie – cum să vă alegeți?

Great choice

Topmatic Germany PKM-1400.1
Topmatic

Topmatic Germany PKM-1400.1

Smart hodnotenie

9.7

Best product

Philips Viva Collection HR7761/00
Philips

Philips Viva Collection HR7761/00

Smart hodnotenie

9.5

Premium product

Tefal Masterchef Grande QB813D38
Tefal

Tefal Masterchef Grande QB813D38

Smart hodnotenie

9.8

Roboții de bucătărie se numără printre cele mai populare aparate, pe care le are, probabil, fiecare acasă. Nu există gospodărie unde să fie în plus sau unde nu s-ar potrivi.

Toată lumea le folosește chiar și acele gospodării în care nu se gătește în mod regulat. Datorită acestui aparat aveți posibilitatea să coaceți, să fierbeți și să preparați mâncăruri delicioase care se vor găti singure. Pregătirea lor nu vă va lua prea mult timp, și datorită faptului că roboții sunt independenți, puteți face pe lăngă ei o mulțime de lucruri.

Cei Mai Buni Roboti de Bucatarie

Picture Name Price Rating Putere Trepte de viteza Capacitate bol
Premium product
Tefal Masterchef Grande QB813D38
Tefal Masterchef Grande QB813D38

1500 W 8 6.7 l
Great choice
Topmatic Germany PKM-1400.1
Topmatic Germany PKM-1400.1

1400 W - 5 l
Best product
Philips Viva Collection HR7761/00
Philips Viva Collection HR7761/00

750 W 2 1.5 l
Tefal Wizzo QB307538 Tefal Wizzo QB307538

700 W 4 4 l
Bosch MUM58720 Bosch MUM58720

1000 W 7 3.9 l
Philips Avance Collection HR7778 Philips Avance Collection HR7778

1300 W 12 3.4 l
Studio Casa French Cuisine FC9051W Studio Casa French Cuisine FC9051W

1000 W 10 5.5 l
Tefal Masterchef Gourmet argintiu QB515D38 Tefal Masterchef Gourmet argintiu QB515D38

1000 W 8 4.6 l

Cum să vă alegeți un robot de bucătărie?

Pe lăngă funcția de mixare simplă pentru care a fost creat robotul, este potrivit deasemenea și pentru frământarea aluatului solid, tocare, zdrobire sau și pentru alte lucruri foarte importante. Roboții de bucătărie dotați oferă uneori diferite tipuri de accesorii sau vă puteți cumpăra dvs. diverse accesorii, cum ar fi mașină de tocat carne. Deci, dacă aveți nevoie de așa ceva, nu va fi o problemă pentru el. Avantajul este că unele tipuri mai noi au integrat și cântar, ceea ce face ca prepararea să fie chiar mai ușoră. Cum să  vă alegeți cel mai bun aparat? Noi vă vom sfătui!

Întrebări de bază

Ca întotdeauna, așa că acum, începem cu întrebările de bază care sunt, probabil, cele mai importante în alegerea celui mai bun robot de bucătărie. Înainte de a începe să vă găndiți asupra faptului să cumpărați un robot și ce fel de, răspundeți la aceste întrebări scurte:

 • Cât de des veți utiliza robotul? – una dintre întrebările cheie care sunt, probabil, la fiecare produs. În funcție de cât de des folosiți produsul depinde motorul acestuia.
 • La ce veți utiliza motorul? – a doua, întrebare foarte importantă. Atunci când îl alegeți, este important să aveți o idee clară la ce veți folosi în principal acest aparat. Multe aparate vă puteți cumpăra cu diferite accesorii, care sunt potrivite, de exemplu, pentru zdrobirea nucilor, altele vor fi potrivite pentru măcinare, etc. Nu toți roboții de bucătărie sunt universali și potriviți pentru absolut tot.
 • Cât de mare ar trebui să fie robotul? – nu toată lumea are destul spațiu pentru a cumpăra un robot uriaș unde a-și frământă aluatul. Dar adevărul este că nu fiecare robot mai mic are performanța necesară. Dimensiunile sunt importante.
 • Ce tip? – în articol vă vom arăta câteva tipuri interesante de roboți, pe care le veți îndrăgi și în funcție de cât de mult gătiți și mai ales ce gătiți sau coaceți vă puteți alege pe cel potrivit.
 • Ce volum al recipientului se recomandă? – alegerea volumului corect al recipientului este uneori dificilă. Totul însă va depinde în funcție de cât de multe mâncăruri doriți să pregătiți.

Să începem cu parametrii de bază, care sunt foarte importanți pentru fiecare aparat, datorită lor veţi şti întotdeauna dacă aparatul este sau nu potrivit pentru dvs.

Putere de intrare

Pentru funcționarea corectă a robotului de bucătărie, acesta are nevoie de motorul potrivit. Valoarea puterii de intrare spune multe despre cantitatea energiei consumate, dar deasemenea și despre cât de puternic este robotul. Un lucru de la sine înțeles este și ecuația, care spune că cu cât de ridicată este valoarea puterii de intrare cu atât aparatul este mai eficient și de asemenea face față sarcinilor și mai grele.

Cu siguranță evitați aparate care au puterea de intrare mai mică de 500 W. Acest lucru nu se merită în ceea ce privește robotul de bucătărie, acestuia i s-ar putea supraîncălzi motorul fără să vă dați seama. Mai bine investiți acum și veți fi siguri, că aparatul o să vă reziste mai lung.

Ce fel de aparate ar trebui să utilizați? Vă recomandăm cele care au puterea de intrare peste 1000 W. Acestea sunt întradevăr de calitate și vă promit rezultatul perfect pe care îl veți avea într-un timp scurt. Puterea de intrare 1400 w este potrivită pentru utilizarea de zi cu zi.

Material

Cu siguranță, foarte important este și materialul, nu numai datorită designului frumos, dar deasemenea și pentru ca aparatul să aibă durabilitate mai lungă. Pentru majoritatea roboților, se aplică corelație directă precum și în ceea ce privește performanța. Calitatea materialului influențează performanța și durabilitatea acestuia. Dacă sunteți în căutarea aparatului de plastic mai bine uitați de el. Pentru utilizarea de zi cu zi, vă recomandăm un robot metalic care va supraviețui cu adevărat tot.

Volumul recipientului

La roboții de bucătărie bolul este foarte important. Dimensiunea determină cantitatea de materie primă pe care o puteți introduce deodată în apart. Dacă bolul este prea mic, nu veți putea să lucrați bine cu robotul și va trebui să faceți unele lucruri de câteva ori. Astfel de proces vă va lua pre mult timp.

Mulți oameni preferă să investească imediat și își cumpără un ajutor, un bol cu un volum mai mare. Bolurile cu capacitatea de la 0,5 litri, sunt într-adevăr foarte mici și sunt potrivite numai pentru utilizare ocazională pentru o singură persoană. Capacitatea maximă este de 7 litri. Poate credeți că astfel de bol este prea mare, însă este îndeajuns capacitatea de 3-4 litri pentru o familie clasică, de patru persoane.  Acesta este motivul să vă alegeți bolul mai mare,dacă aveți mai mulți membri în familie.

Dacă însă frământați aluatul mai rar și doar cantități mai mici, alegeți-vă un bol mai mic, deoarece o cantitate mai mică de materii primă într-un bol mai mic nu veți reuși să frământați.

Funcțiile

Chiar înainte de a alege de fapt un robot, ar trebui să știți care sunt funcțiile lui. Funcțiile de bază ale robotului de bucătărie sunt următoare:

 • Mixează
 • Bate
 • Amestecă

Printre alte funcții pe care le are robotul de bucătărie se pot menționa:

 • Tocare
 • Storcător de fructe/Presa pentru citrice
 • Rade

Majoritatea robotilor de bucătărie vă oferă funcții suplimentare după cumpărarea de accesorii pe care le puteți avea întotdeauna acasă. Nu știți niciodată ce veți face.

Accesorii

Dacă vorbim despre funcții și accesorii, să ne amintim de acele pe care roboții de bucătărie în general le oferă:

 • Accesoriu de batere – este minunat pentru bătut spuma, smântâna sau pentru frișcă.
 • Accesoriu de amestecare – este potrivit pentru amestecarea diferitelor alimente și materiilor prime
 • Cârlig pentru frâmăntat – este minunat pentru frâmăntat aluatul și este excelent și pentru aluat mai solid
 • Atașament pentru tăierea și felierea legumelor –  este minunat, așa cum spune și denumirea, pentru felierea și tăierea legumelor
 • Mixerdeasemenea vă puteți achiziționa sau cumpăra și un astfel de atașament la robotul de bucătărie. Este minunat pentru a face diferite rețete de smoothie sau cocktail-uri.
 • Atașament pentru tăierea cuburilor
 • Râșniță pentru cereale, leguminoase, orez
 • Presă de fructe
 • Atașement pentru paste
 • Tocător de carne
 • Râțniță pentru măcinat mac
 • Atașement pentru prepararea îngheţatei
 • Râșniță pentru cafea, ierburi și condimente
 • Forme pentru dulcuri

Alte funcții

Printre alte funcții, care le oferă astfel de aparate sunt de exemplu protecția împotriva supraîncălzirii sau blocaj anti-pornire

Alegeți-vă și astfel de aparate care au mâner din cauciuc și în partea de jos, astfel încât să nu se mișcă produsul în timp ce lucrați și să vă alunecă din mâini.

Tipuri

Există câteva tipuri de roboți, despre care ne vom spune câte ceva, de asemenea menționăm și beneficiile lor, datorită cărora le veți îndrăgi.

Robot de bucătărie planetar

Acești roboți sunt deosebit de eficienți, în special când pregătiți mâncarea nu trebuie să depuneți mult efort. Sistemul de mixare planetar funcționează pe principiul că amestecă toate alimentele în tot vasul. Niciodată nu se va întâmpla că în partea de jos a vasului veți găsi ingrediente uscate.

Acest robot puteți îmbogății cu mai multe accesorii, care vă vor simplifica lucrul chiar mai mult. Din robotul clasic de bucătărie puteți avea mixer, râșniță, storător de fructe și multe altele. Robotul se va schimba în produsul de care o să aveți nevoie.

Avantaje:

 • Lucrează singur
 • Puteți să vă cumpărați și alte accesorii
 • Are o performanță ridicată și se va descurca și cu cele mai mari obstacole.
 • Majoritatea sunt fabricate din materiale metalice foarte durabile

Dezavantaje:

 • Acești roboți sunt în majoritatea cazurilor mari și nu sunt potriviți pentru bucătării mici
 • Bolul nu se poate închide, astfel  o cantitate mai mare de ingrediente s-ar putea varsă

Food procesor

Sub această denumire puteți înțelege un aparat, care are față de robotul clasic un bol mai mic prevăzut cu o axă rotativă. Unde puteți atașa diferite accesorii pentru tăiere, tocare și de asemenea, pentru răzătore. Sunt potriviți pentru mulți oameni care mănâncă sănătos deoarece se descurcă și cu bucăți mai mari precum nuci și altele. Economisesc mult timp în pregătirea salatelor de fructe și legume sau sosurilor.

Avantaje:

 • Ușor de utilizat
 • Gamă largă de accesorii
 • Ușor de curățat
 • Ușor de depozitat

Dezavantaje:

 • Un aparat destul de zgomotoas

Încheiere

Pe piață veți găsi o mulțime de roboți de bucătărie diferiți și produse, printre care veți găsi cu siguranță cel care este potrivit pentru dvs. și care o să vă placă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *