Cele mai bune bețe de schi – cum să vă alegeți?

Great choice

Cober Nero
Cober

Cober Nero

Smart hodnotenie

9

Best product

Scott 540
Scott

Scott 540

Smart hodnotenie

9.2

Premium product

Head, telescopice
Head

Head, telescopice

Smart hodnotenie

9.5

Schiatul este un sport minunat realizat de milioane de oameni din întreaga lume. Unii practică acest sport în mod regulat, alții din când în când. Unii o fac profesionist, alții o fac doar pentru ei înșiși. În ciuda faptului că oamenii diferă în privința practicări acestui sport, au ceva în comun. Alegerea schiurilor și a altor accesorii foarte importante de care au nevoie. De exemplu, bețele de schi fără de care cu siguranță nu ați putea să schiați.

Accesoriile pentru diferite sporturi sau cănd faceți exerciții sunt de multe pri necesare, dar nu sunt atât de importante. Pentru schi sunt unele accesorii necesare, care pur și simplu trebuie să le aveți, chiar dacă nu vreți. Printre aceste accesorii includem bețele de schi, precum și ochelari sau casca. Astăzi, cu toate acestea, ne vom concentra pe bețele de schi, care sunt uneori mult mai greu de ales decât credem.

Cele mai bune bețe de schi

Picture Name Price Rating Material
Premium product
Head, telescopice
Head, telescopice

Aluminiu
Best product
Scott 540
Scott 540

Aluminiu
Great choice
Cober Nero
Cober Nero

Aluminiu H18
Head Multi Neon Head Multi Neon

Aluminiu
Merco Favorit Merco Favorit

Aluminiu

Cum să vă alegeți bețele de schi

Atunci când cumpărați bețele de schi vă puteți întreba, dacă sunt într-adevăr atât de importante și dacă aveți nevoie de ele. Răspunsul este da, sunt importante și de asemenea foarte necesare. Sunt de foarte mare ajutor nu doar pentru începători, dar și pentru schiori avansați și în general tuturor schiorilor sunt de mare ajutor în multe situații.

Problema apare și atunci când faceți cumpărături și vine vorbim de prețul bețelor de schi. Chiar ai nevoie de bețe scumpe, care costă câteva sute de euro? Pe piață, veți găsi mai multe tipuri de bețe, care costa de la zece la căteva sute de euro. Când începeți să învățați să schiați, vă sunt îndeajuns cele mai ieftine bețe în care nu trebuie să investiți foarte mult. Vă recomandăm bețe mai rigide, mai groase și mai durabile.

În schimb, dacă sunteți un schior profesionist, puteți să va alegeți un tip de schi mai scumpe. Pe pârtiile libere care sunt frumos amenajate, cu siguranță vor fi mai ușor de utilizat. Bețele mai scumpe reacționează mai bine la schimbările bruște ale calității sau zăpezii care se găsește pe pârtiile de schi.

Când să folosesc bețele de schi?

Dacă nu schiați sau nu știți prea multe despre acest sport, dar sunteți interesați să începeți, vom fi bucuroși să vă explicăm când se folosesc bețele de schi.

Bețele de schi se folosesc în mai multe situații, ca de exemplu în curbe alunecoase, unde înfigeți bețele la începutul fiecărei curbe. Bețele de asemenea ajută să vă mențineți ritmul regulat și stabilitate.

Cu alte cuvinte, bețele se folosesc cănd luați curbele sau în multe alte manevre pe care le puteți face pe pârtia de schi.

Ce trebui să luați în considerare atunci când le alegeți?

Atunci cănd alegeți bețele de ski ar trebui să luați în considerare câteva condiții și câțiva parametri, la care ar trebui să fiți atenți.

Lungimea bețelor de ski

Care ar trebui să fie lungimea corectă a bețelor de schi? Acesta este cel mai important parametru pe care nu ar trebui să-l ignorăm. Bețele se aleg în funcție de înălțimea dvs. Acesta este motivul pentru care nu vă puteți cumpăra o pereche de bețe pentru întreaga familie și nu vă puteți împrumuta unul de la altul.

Există, de asemenea, câteva trucuri pentru a alege bețele cu o lungime potrivită, printre care includem:

  • înălțimea corpului împărţiţi cu numărul 1,4
  • lungimea bețelor ar trebui să fie cu 50 cm mai scurtă decât înălțimea corpului dvs.

Desigur, lungimea bețelor adesea diferită de modul în care le folosiți. Dacă mergeți pe pante abrupte, este necesar să cumpărați bețe mai lungi, astfel încât să puteți păstra contactul prelungit cu zăpada.

Vă place să schiați pe teren drept? Și acesta este motivul pentru care vă recomandăm bețe mai lungi.

Materialul bețelor de ski

Al doilea parametru important este material În zilele noastre găsiți mai multe tipuri de materiale pe piață:

  • Aluminiu – aluminiu este un material durabil care este greu de rupt, ceea ce înseamnă că nu îl rupeți sau distrugeți chiar și sub povara încărcăturilor grele. Aceste bețe au o rigiditate mai mică decât alte tipuri de bețe. Sunt cele mai grele și, de asemenea, cele mai ieftine.
  • Compozit – al doilea material este compozit, care este, de asemenea, un material foarte popular, deoarece reprezintă calea de mijloc între aluminiu și  carbon. Prețul este, de asemenea mediu.
  • Carbon – carbonul este cel mai ușor dintre materialele menționate.  Are o rigiditate și o rezistență ridicată dar este, de asemenea este fragil și în cazul încărcăturilor grele se rupe nu se îndoaie. Aceste bețe sunt cele mai scumpe, dar și cele mai bune, cele mai ușoare și folosite de schiorii profesioniști.

Inele de protecție

Sunt inelele de protecție importante? Să ne spunem mai întâi la ce le folosim. Aceste inele sunt folosite pentru a proteja bețele să nu se înfig în zăpadă adânc. Sunt potrivite în special pentru zăpadă moale și nu se recomandă în zăpada solidă și călcată în picioare. Deci dacă skiați pe pârtii bine întreținute nu veți avea nevoie de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *